De Adac heeft derrtig natuurlijke rodelbanen beoordeeld

Veel gevaarlijke rodelbanen bij test van ADAC

De Adac heeft derrtig natuurlijke rodelbanen beoordeeldDe Duitse verkeersorganisatie ADAC heeft voor het eerst rodelbanen in Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland getest. De resultaten zijn schrikbarend. Van de dertig natuurlijke rodelbanen werden er maar zeven goed of zeer goed beoordeeld.

Er mankeerde veel aan sommige rodelbanen. Zo waren er gevaarlijke routes, slecht geprepareerde pistes en er waren objecten op of aan de rand van een baan te vinden. Het slechtst beoordeeld werd een rodelbaan in het Zwitserse Grindelwald. Het traject van deze baan doorkruist straten en spoorwegen en steile hellingen zijn onbeveiligd.

Een rodelbaan in Zuid-Tirol werd als beste beoordeeld. De baan kreeg zowel voor de veiligheid als voor de service twee pluspunten. Twee rodelbanen in Duitsland kregen dezelfde beoordeling en eindigden als tweede en derde.

De ADAC constateerde dat rodelbanen niet alleen door sleerijders worden gebruikt, maar in sommige gevallen ook door skiërs of wandelaars. Het advies van de ADAC is dan ook om rodelbanen uitsluitend voor rodelen te gebruiken. Tevens vindt de organisatie dat de regels van de internationale skifederatie FIS ook op rodelbanen zouden moeten gelden. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen