Banff Filmfestival Nederland

Het Banff Mountain Filmfestival 2016 komt ook naar Nederland

Een tijdje geleden berichtten we dat de world tour van het Banff Mountain Filmfestival  naar België en Luxemburg zou komen. Slecht nieuws voor de Nederlandse bergfilmliefhebber? Nee! Want in mei komt het festival ook naar Nederland! Vanaf 2 mei tot en met 10 mei draaien de films van het festival in diverse bioscopen in Nederland.

Het Banff Mountain Filmfestival

Sinds 1976 wordt elk jaar in het Canadese dorpje Banff het Banff Mountain Filmfestival georganiseerd. Na afloop van het festival in Banff, gaan de beste films van het festival op wereldtournee. Het filmfestival doet dit jaar maar liefst 41 landen aan. Hier vind je de lijst  met landen die het filmfestival aandoet. De Nederlandse editie van het filmfestival valt samen met die in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Programma

Op het programma van de Nederlandse editie van het festival staan zeven korte films waarin bergsporters hun avonturen laten zien. Klimmen, skien, fietsen, paragliden, het komt allemaal aan bod. Maar ook aan het milieu wordt gedacht: wat is de invloed van grote stuwdammen op het milieu in de bergen? En skiën met maar één been? Ook dat kun je zien op het festival.

Bekijk de trailer

Waar komt het Banff Mountain Filmfestival?

Tussen 2 mei en 10 mei draait het Banff Mountain Filmfestival op zeven verschillende plaatsen in Nederland. De lijst met data en zalen vind je hier op de site van het festival. De films in Nederland zijn allemaal Engels ingesproken en niet ondertiteld.

Voordat het filmfestival naar Nederland komt, draaien de films in België en Luxemburg. Vanaf 25 februari draaien de films van het Canadese filmfestival op diverse plekken. Hier vind je meer informatie over de Belgische editie.

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling