Het Banff Mountain Filmfestival

Het Banff Mountain Filmfestival komt naar België en Luxemburg

De internationale tournee van het Banff filmfestival komt naar België en Luxemburg. Vanaf 25 februari tourt het prestigieuze bergfilmfestival door België en Luxemburg. De filmselectie bestaat deze editie uit acht films die je naar Schotland, Noorwegen de rivieren van Noord- en Zuid Amerika brengen.

Het Banff Mountain Filmfestival

Sinds 1976 wordt elk jaar in het Canadese dorpje Banff het Banff Mountain Filmfestival georganiseerd. Het filmfestival staat bekend als een van de meest prestigieuze outdoor filmfestivals. Na afloop van het festival in Banff, gaan de beste films van het festival op wereldtournee. Dit jaar doet het filmfestival maar liefst 41 landen aan. Hier vind je de lijst met landen die het filmfestival aandoet.

Rondom de vertoningen van de films zijn ook lezingen, ontmoetingen en andere randactiviteiten. Voor informatie over het filmfestival, tickets en locaties van de Belgische tour kun je terecht op de site van de Belgische editie van het festival. Wees er snel bij. Één van de vier shows in Brussel is al uitverkocht!

De trailer van het Banff Mountain Filmfestival

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?