By Johann Jaritz (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/), CC BY-SA 2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5-2.0-1.0), GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Klettersteigroute verlegd door lawine

Doe je vaak klettersteigs in Oostenrijk? Dan moet je even opletten. Een steenlawine in het Oostenrijkse Brandstatt heeft een klettersteigroute daar geraakt. De politie houdt een oogje in het zeil tot bekend is hoe de route er bij ligt.

De steenlawine deed zich voor in het Fallbach, op de hellingen van de Maltaberg. De ravage door de lawine werd ontdekt door een groepje wandelaars dat aan een wandeling wilde beginnen. Op de plek waar ze hun tocht wilden beginnen, troffen ze grote rotsblokken aan.

Zowel de klettersteigroute door het Fallbach, als de rondwandeling door het dal zijn tot nader order versperd. Eerst moet de stabiliteit van de hellingen onderzocht worden, daarna moet nog gekeken worden of de klettersteigroute ook schade heeft opgelopen.

 

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past