Foto: Mathias Erhart (Flickr)

Wandelend Vorarlberg ontdekken

Vorarlberg is een deelstaat van Oostenrijk en ligt in de Alpen, in het westen van het land. Ondanks de kleine omvang van de staat is er in Vorarlberg vanalles te doen. De regio staat bekend om haar rijke cultuur en indrukwekkende natuur. Wandelliefhebbers kijken hier hun ogen uit.

Wandelen in een fascinerende bergwereld

In de omgeving van Vorarlberg kun je prachtig wandelen. Verken de groene weides, de hoge bergen en de mooie uitzichten. Laat je verrassen door de blauwgroene bergmeren en kom tot rust in de natuur. De regio's in Vorarlberg lenen zich perfect voor een unieke natuurwandeling.

Wandelliefhebbers kiezen bijvoorbeeld voor de 'Lechweg', een meerdaagse wandeltocht door het bijzondere landschap van Lech Zürs am Arlberg. Verken in 125 kilometer een van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa. Nog altijd een zwak voor sprookjesverhalen? Dan is de 'Grünen Ring' de aangewezen wandeling. Deze wandelroute zit vol geheimen en verhalen over raadselachtige wezens.

Ben je een actieve wandelaar? Ook dan haal je je hart op in Vorarlberg. Ga de bergen in bij Kleinwalsertal en geniet van de indrukwekkende uitzichten, de uitdagende klimtochten en de prachtige flora en fauna om je heen.

Nog niet overtuigd? Neem dan eens een kijkje op de website Austria.info. Daar vind je alle tips en activiteiten in Vorarlberg.

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?