Home » Reportage

Kastanjesoep een recept uit Zuid Tirol

Kastanjes zijn een herfstspecialiteit in Zuid Tirol. De herfstkeuken van Zuid Tirol staat bekend om de lekkere gerechten met kastanjes als basis. Bijvoorbeeld deze kastanjesoep.

Ingrediënten voor 4 personen:

zout
300 g gedroogde kastanjes
suiker
150 g gedroogde bonen
kaneel

Voorbereiding

Laat de bonen en de kastanjes een nacht weken in aparte kommen. Zeef ze en ontvel indien nodig de kastanjes. Breng de bonen en de kastanjes met 1 l water aan de kook en laat ze 1,5 uur koken. Breng tegen het einde van de kooktijd op smaak met zout, suiker en kaneel. Pureer de soep met de blender of staafmixer en breng nogmaals op smaak.

Bron: rodehaan.it 

Meer inspiratie
Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Word abonnee van Bergen Magazine

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!