Bergen Magazine, tijdschrift voor bergliefhebbers

Hét tijdschrift voor mensen met passie voor de bergen. Veel aandacht voor (bijzondere) bergen in met name Europa en soms daarbuiten. Bergen Magazine richt zich op wandeltochten van alle moeilijkheidsniveaus (van korte dagtochtjes tot huttentochten), de cultuur en natuur en bezienswaardigheden. Natuurlijk worden nieuwe buitensportmaterialen uitgebreid gesignaleerd en getest door de redactie. Het fotowerk is spectaculair.

Neem nu een abonnement voor maar € 22,50 voor het eerste jaar! Én kies een van de leuke welkomstgeschenken!
Eerst een los nummer van Bergen Magazine nabestellen, hier vind je alle nummers die we al gemaakt hebben.

In het komende nummer:

Bergen Magazine 2023-1

Cover 1

Dagtochten in het groen

 • Zo kreeg redactuer Ton van der Leij zijn kinderen de bergen in
  Zo stiefvader, zo stiefkind, onder dat motto zouden de kinderen van mijn verloofde Melissa, alles precies zo doen als wat ik altijd met mijn ouders in Fieberbrunn deed. Bergwandelen, mountainbikes, abseilen. Het verliep, vanzelfsprekend, geheel anders dan verwacht. 

 • De Zagoria-trail: achter de bergen in Griekenland
  Het Pindosgebergte in het noorden van Griekenland heeft voor de wandelaar vele verrassingen. Van een van diepste kloven ter wereld, de Vikos-kloof tot de Astraka Peak en Gamla Peak, de torens in dit gebied. Zagoria, letterlijk ‘achter de bergen’ blijkt ook een zachte kant te hebben. Kleine dorpjes gebouwd met de typische natuursteen uit de regio, heerlijke spinazie-taart en overal boogbruggen gemaakt van onder andere eiwit en dierlijke haren. 

 • Speeltuin van Eden - perfecte tocht door spectaculair landschap
  Zo eens in de zoveel jaar maak je een tocht waarbij alles perfect lijkt te verlopen. Schitterende uitzichten, leuke hutten, uitdagende paden, klettersteigs en klauter stukken afgewisseld met heerlijke niets-aan-de-hand panoramaweggetjes. De grensroute door de Stubaier Alpen tussen Oostenrijk en Italië onder toeziend oog van de Tribulaun en de Signalgipfel is de speeltuin van Eden voor elke geoefende wandelaar. 

 • Tramuntana De wilde kant van Mallorca
  Het befaamde eiland van zon, zee en strand heeft een keerzijde, en wat voor één! De meerdaagse wandelroute Pedra en Sec door de bijna 100 km lange bergkam Tramuntana is inmiddels wereldberoemd. Links en rechts daarvan wachten eenzame bergwandelingen over geitenpaadjes, rotskapen met duizelingwekkende vergezichten over een azuurblauwe zee en door de mooiste wandelkloof van Europa.

  De langgerekte bergketen Tramuntana in het noordwesten van Mallorca staat al tientallen jaren bekend als wandelparadijs. Maar ook aan liefhebbers van ruige tochten en klauterpartijen heeft dit grillige berglandschap veel te bieden. Je vindt er pittige topbeklimmingen over ongebaand terrein, één van de mooiste kloven van Europa en rotskapen die een luilekkerland zijn voor fotografen.

 • Als een arend boven de Pyreneeën
  Er wordt gezegd dat Jules Verne in zijn leven maar één keer in een luchtballon gevlogen heeft. De vlucht duurde vierentwintig minuten en inspireerde hem tot het schrijven van zijn eerste avonturenroman, Cinq Semaines en Ballon. Mijn avontuur gaf mij een geheel ander perspectief op de Pyreneeën: de ballonvlucht duurde drie uur en vat ik hier samen in negen beelden.

Nog geen abonnee?

Meld je vóór 19 februari aan, dan krijg je het nieuwe nummer al op 3 maart thuisgestuurd!

Neem nu een abonnement