Bergen Magazine, tijdschrift voor bergliefhebbers

Hét tijdschrift voor mensen met passie voor de bergen. Veel aandacht voor (bijzondere) bergen in met name Europa en soms daarbuiten. Bergen Magazine richt zich op wandeltochten van alle moeilijkheidsniveaus (van korte dagtochtjes tot huttentochten), de cultuur en natuur en bezienswaardigheden. Natuurlijk worden nieuwe buitensportmaterialen uitgebreid gesignaleerd en getest door de redactie. Het fotowerk is spectaculair.

Neem nu een abonnement voor maar € 22,50 voor het eerste jaar! Én kies een van de leuke welkomstgeschenken!
Eerst een los nummer van Bergen Magazine nabestellen, hier vind je alle nummers die we al gemaakt hebben.

In het komende nummer:

Bergen Magazine 2020-1

Bergen Magazine 2020

Je komende huttentocht aan het plannen? Hier wil je wakker worden: we kijken naar de mooiste en gezelligste hutten aan een bergmeer, bijvoorbeeld de Zittauer Hütte. Dat is er zo eentje van ‘schijn bedriegt’, de 2328 meter hoog gelegen Zittauer Hütte, helemaal achterin het adequaat genoemde Wildgerlostal, in het hartje van nationaal Park Hohe Tauern. Wie goed kijkt ziet ’m al vanaf de parkeerplaats liggen. Oh, da’s wel te doen, denk je meteen… Tot aan het grondstation van het materiaalliftje wel. Maar daarna... Als je er eenmaal bent, stap je zo het kaarmeer in. Dat overigens gevoed wordt met ijskoud smeltwater. Wie durft? 

In het komend nummer lees je meer over de Zittauer Hütte en negentien andere mooie hutten aan een bergmeer, geselecteerd door de redactie én door een aantal lezers!

En verder:

Huilende wolven bij maanlicht in de Abruzzen

Valeria stuurt wolvengehuil via een megafoon de vallei in. Het duurt niet lang tot de wolven antwoorden. Een intens geluid. Ze zijn er! We kunnen ze niet zien, maar we voelen hun aanwezigheid. Het licht van de maan valt over de bergen en de wolven laten blijken dat we niet welkom zijn.

Interview met Kurt Diemberger

De Oostenrijker Kurt Diemberger (1932) is een levende legende uit de klimgeschiedenis. Hij behoorde tot de generatie die in de jaren vijftig nog onbeklommen achtduizenders kon veroveren. Op twee daarvan stond hij als eerste. Daar is slechts één andere klimmer ook in geslaagd, namelijk zijn landgenoot Hermann Buhl.

De alpenkauw: een bijzonder beestje

Ze hebben een glanzend zwart verenkleed, gele snavel en rode poten en pikken graag een graantje (of alles wat eetbaar is) mee op het terras van menig bergrestaurant. Alpenkauwen, wie kent ze niet? Bergen Magazine ging mee op pad met Anne Delestrade die al dertig jaar onderzoek doet naar deze bijzondere kraaiachtigen.

Tour de Blinnenhorn, een huttentocht over de grens.

Eén blik op de kaart van het Zwitserse Binntal en het duizelt je van de meerdaagse wandelingen: Mineralientour, Via Alpina, GTA, Walsertour, Unescoweg. De Tour de Blinnenhorn staat er niet op. Waarom niet? Omdat hij nieuw is. De Zwitsers doen hem in zeven lange dagen, maar deze route kan gerust ook in negen etappes of langer gelopen worden.

 

NOG GEEN ABONNEE?

Meld je vóór 10 februari aan, dan krijg je het volgende nummer gewoon thuisgestuurd!