Home » Rubriek

Eten en drinken

koffie zetten kamperen
Nieuws - 8 apr 2021

Koffie, voor velen hoort het erbij. Maar hoe zet je tijdens een bergwandeling met je tent een goede kop koffie?

recept voor hirtenmakkaroni
Reportage - 10 mrt 2021

​Südtiroler Hirtenmakkaroni, of maccheroni alla pastora, is een Italiaans bergrecept dat je vaak in berghutten tegenkomt. Dit recept is voor vier personen

berghonger
Blog - 8 mrt 2021

Corona houdt ons helaas al een tijd weg uit de Alpen. Britt en Finn keken na hun skilessen in Nederland reikhalzend uit naar echte sneeuw en kaiserschmarrn

Recept: Romantic biscuits
Reportage - 22 dec 2020

Haal de bergen in huis met deze heerlijke koekjes, bedacht door Davide Lucian. Zo proef je de échte smaken van Italië en je kan het gewoon thuis maken.

Een echt winters gerecht vanuit Bessans
Reportage - 21 dec 2020

Farci de Bessans is een echte winterse specialiteit vanuit Bessans, gelegen in Haute-Maurienne. Dit is het recept van het restaurant Le Chalet de Séraphin.

Recept: taart met amandelen en cranberry jam
Reportage - 21 dec 2020

Van de Linzer Torte wordt wel eens gezegd dat dit de ‘oudste taart’ is die naar een stad is vernoemd. Of dat zo is, durven we niet te zeggen, maar het stamt in ieder geval nog uit de tijd van het oude keizerrijk Oostenrijk-Hongarije. Daar werd het een populair gerecht, van Trentino tot in de hoofdstad Wenen, al ontstonden er in al die regio’s wel veel verschillende varianten.

Pizzocheri
Reportage - 3 okt 2019

Dit gerecht wordt in restaurants overal in het Val Poschiavo geserveerd. Het is van oorsprong een typisch gerecht ‘voor de arme man’ uit de Italiaans sprekende delen van Zwitserland en Noord-Italië, bereid met boekweitpasta, gesmolten kaas, en groenten zoals witte kool en ui. “Het is ongekend populair bij de toeristen die met de Bernina Express reizen”, weet gids Romeo Lardi.

Wereldrecord kaiserschmarrn bakken
Nieuws - 10 okt 2018

​In Oostenrijk hebben bakkers de grootste Kaiserschmarrn ooit gemaakt. De bakkers bakten hun kaiserschmarrn tijdens het Kaiserschmarrn-feest in Neustift.

Schnitzelindex
Nieuws - 15 feb 2018

Hoe duur is de lunch in de populaire Oostenrijkse skigebieden? Onderzoekers van wintersportsite Snowplaza zochten het uit en presenteren de Schnitzelindex.

Sterrenchefs koken in Oostenrijkse berghutten
Nieuws - 19 mei 2017

Hou jij van een stevige huttentocht én van lekker eten? Dan moet je in juli naar Ischgl in Oostenrijk. Dan koken sterrenchefs in de berghutten rond Ischl.

eten tijdens trektocht
Reportage - 17 apr 2017

Tijdens trektochten is koken vaak lastig. Je kan voor instant-maaltijden gaan, dat is makkelijk, maar ook duur. Zo maak je snel vers eten onderweg!

Kasnockn. (c)Österreich Werbung/ Eisenhut Mayer
Reportage - 1 apr 2017

Kasnockn zijn het 'nationale gerecht' van Vorarlberg. Ze worden ook wel 'Knöpfe' of 'Kässpätzle' genoemd en zijn heerlijk na een flinke bergwandeling.

Pagina's

Abonneren op Eten en drinken