Home » Rubriek

Eten en drinken

Recept: Romantic biscuits
Reportage - 22 dec 2020

Haal de bergen in huis met deze heerlijke koekjes, bedacht door Davide Lucian. Zo proef je de échte smaken van Italië en je kan het gewoon thuis maken.

Een echt winters gerecht vanuit Bessans
Reportage - 21 dec 2020

Farci de Bessans is een echte winterse specialiteit vanuit Bessans, gelegen in Haute-Maurienne. Dit is het recept van het restaurant Le Chalet de Séraphin.

Recept: taart met amandelen en cranberry jam
Reportage - 21 dec 2020

Van de Linzer Torte wordt wel eens gezegd dat dit de ‘oudste taart’ is die naar een stad is vernoemd. Of dat zo is, durven we niet te zeggen, maar het stamt in ieder geval nog uit de tijd van het oude keizerrijk Oostenrijk-Hongarije. Daar werd het een populair gerecht, van Trentino tot in de hoofdstad Wenen, al ontstonden er in al die regio’s wel veel verschillende varianten.

Pizzocheri
Reportage - 3 okt 2019

Dit gerecht wordt in restaurants overal in het Val Poschiavo geserveerd. Het is van oorsprong een typisch gerecht ‘voor de arme man’ uit de Italiaans sprekende delen van Zwitserland en Noord-Italië, bereid met boekweitpasta, gesmolten kaas, en groenten zoals witte kool en ui. “Het is ongekend populair bij de toeristen die met de Bernina Express reizen”, weet gids Romeo Lardi.

Wereldrecord kaiserschmarrn bakken
Nieuws - 10 okt 2018

​In Oostenrijk hebben bakkers de grootste Kaiserschmarrn ooit gemaakt. De bakkers bakten hun kaiserschmarrn tijdens het Kaiserschmarrn-feest in Neustift.

Schnitzelindex
Nieuws - 15 feb 2018

Hoe duur is de lunch in de populaire Oostenrijkse skigebieden? Onderzoekers van wintersportsite Snowplaza zochten het uit en presenteren de Schnitzelindex.

Sterrenchefs koken in Oostenrijkse berghutten
Nieuws - 19 mei 2017

Hou jij van een stevige huttentocht én van lekker eten? Dan moet je in juli naar Ischgl in Oostenrijk. Dan koken sterrenchefs in de berghutten rond Ischl.

eten tijdens trektocht
Reportage - 17 apr 2017

Tijdens trektochten is koken vaak lastig. Je kan voor instant-maaltijden gaan, dat is makkelijk, maar ook duur. Zo maak je snel vers eten onderweg!

Kasnockn. (c)Österreich Werbung/ Eisenhut Mayer
Reportage - 1 apr 2017

Kasnockn zijn het 'nationale gerecht' van Vorarlberg. Ze worden ook wel 'Knöpfe' of 'Kässpätzle' genoemd en zijn heerlijk, vooral na een actieve dag in de buitenlucht!

Kaasfondue: het nationale Zwitserse gerecht
Vakantietip - 16 mrt 2017

Wandelen met kaasfondue, een treinrit met kaasfondue en last but not least kaasfonduen in een iglo. Drie tips waarin het nationale gerecht van Zwitserland een hoofdrol heeft.

Zelf Mueslirepen maken
Reportage - 17 feb 2017

Mueslirepen kun je in alle soorten en maten kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Lekker, goedkoper, gezonder én beter voor het milieu.

Tafelspitz
Reportage - 18 nov 2016

Tafelspitz is een Oostenrijks rundvleesgerecht dat bij de meest bekende gerechten uit de Oostenrijkse keuken hoort. En Tafelspitz kan bijna niet mislukken!

Pagina's

Abonneren op Eten en drinken