Catalonië

Catalonië

Wandelvakantie catalonië
Reportage - 16 dec 2021

Of het nou het gevarieerde landschap is, het klimaat, de cultuur, de stilte of juist het bruisende leven, er zijn talloze redenen om naar Catalonië te gaan

Skydiven in Catalonië
Vakantietip - 1 okt 2019

​Catalonië vanuit de lucht ontdekken is een fascinerende reis waarbij je zowel de toppen van de Pyreneeën als de idyllische kustplaatsjes kan bewonderen.

Fietsvakantie Catalonië
Reportage - 17 sep 2019

Catalonië dan wel klein lijken, maar de natuur is ongerept en divers, een fijne plek voor de vakantieganger die van natuur houdt. Het hele jaar door!

Het hele jaar door genieten in Lleida, Catalonië
Vakantietip - 18 sep 2017

Weinig toeristische bestemmingen bieden zulke boeiende en gevarieerde landschappen als Lleida in Catalonië. In Lleida kun je het hele jaar door genieten.

©Lauren Sansen
Vakantietip - 12 sep 2017

Pelgrimstochten worden steeds populairder. Op de Spaanse pelgrimsroute Camino Ignaciano, oftewel de Camí Ignasià treed je in de voetsporen van Ignatius.

op avontuur in Lleida
Nieuws - 26 mei 2017

​Hou je van een avontuur in ongerepte natuur, of ben je juist op zoek naar cultuur? In de regio Lleida in Catalonië komt dat allemaal bij elkaar

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Reportage - 20 apr 2017

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is het enige nationale park van Catalonië. Het heeft indrukwekkende bergen en héél veel water: kalm in de meren, spelend in de ravijnen of krachtig in de watervallen.

Congost de Mont-rebei
Reportage - 20 apr 2017

De natuur op zijn ruigst. In de kloof Congost de Mont-rebei in de Catalaanse provincie Lleida loop je door een uitgehouwen pad, meters boven blauwgroen water. Met om je heen het Montsec-gebergte, waar ’s nachts de sterren schitteren.  

gele brem in glooiend landschap
Reportage - 20 apr 2017

De provincie Lleida in Catalonië herbergt een hoop geschiedenis. Je loopt er in het spoor van pelgrims langs oude wegen en verhalen over heiligen.

Reportage - 12 apr 2017

De bewoners van Pallars in de Catalaanse provincie Lleida sloegen de handen ineen. Ze hervonden oude herderspaden en knapten die op. Wandelaars kunnen nu in vijf dagen El Cinquè Llac, de route van het vijfde meer, afleggen.

Reportage - 12 apr 2017

Aan de rand van nationaal park Aigüestortes ligt het schilderachtige Vall de Boí. De negen Catalaans-romaanse kerken zijn er UNESCO-werelderfgoed. Even zo indrukwekkend is het landschap: juist door de hoge Pyreneeën bleven de kerken zo goed bewaard. Een staaltje moderne techniek in de kerk Sant Climent de Taüll.

sterrenstelsel
Vakantietip - 20 mrt 2017

Vanaf het Catalaanse plaatsje Àger zit je zo in het Centre d’Observació de l’Univers van Parc Astronòmic Montsec (PAM). Het is niet alleen heel stil in de Montsec, ’s nachts is het er ook heel donker. In het observatiecentrum leer je van alles over de sterren en ook over de geologie van Montsec.

Pagina's

Abonneren op Catalonië