Reisverhalen

Redactie

Deze kayaktrip naar Cornwall Engeland was met Joan Lichtenbelt. Joan is een kunstenares van 68 jaar, die veel van het buitenleven houdt. Tijdens deze reis wilden we de Reuzenhaai vinden, en tegelijk één van de mooiste en meest wilde plaatsen van Europa ontdekken met de kayak. Een reis vol prachtige stranden, heldere en rijke wateren, vele wilde dieren en prachtige rotsformaties.

Redactie

In de zomer van 2016 heb ik een nieuw lange afstandswandelpad door de Balkan gelopen, de Via Dinarica White Trail. Een veelbelovende route die zijn weg vindt langs talloze bergkammen, heuvelruggen, meren, rivieren, kloven en prominente toppen in de Dinarische Alpen.

Jente Schaap

IJsland is betoverend. Het vulkanische eiland is desolaat. Er zijn gletsjers, woestijnen van vulkanische as en hete bronnen waarin je kunt baden. Tijdens de trek van Skogár naar Landmannalaugar ervaar je dit alles en meer.  

Redactie

In de voorbije jaren werd de Mount Everest meerdere keren getroffen door grote lawines. Bergbeklimmers én de Sherpa’s die hen tijdens hun expedities ondersteunden, waren het slachtoffer. Frans Welkamp sprak twee Sherpa’s die erbij waren toen het in 2014 én 2015 helemaal mis ging.

Redactie

In het vroege voorjaar van 2016 zijn wij (Yvonne en Sabine, beide 38 jaar) verliefd geworden op een boerderij in het midden van prachtig Slowakije. De plannen om een huis in Slowakije te gaan kopen waren er al wel. We hadden alleen niet verwacht dat we zo snel het 'ik wil het, ik wil het, ik wil het' gevoel zouden krijgen. Op internet vonden we ons droomhuis. De ruim 70 foto's die erbij zaten,hebben we inmiddels vele malen “verslonden”.

Redactie

​Twee weken geleden ben ik terug gekomen van een fantastische week YogaTrekking in de Franse Alpen (National Parc des Ecrins). Een week waar ik, samen met International Mountainleader Anne van Galen, een mooie en  gezellige groep heb mogen begeleiden en  ik elke dag yogales heb gegeven met prachtig uitzicht op de bergen.

Wandelen op Mallorca
Arnold Jansen

Eerlijk gezegd stond Mallorca vooraf bij mij niet bekend als een wandelparadijs. Sterker, ik had nog nooit van de Serra de Tramuntana gehoord. Mallorca kende ik vooral van de beelden in de media van zon, zee en strand. Maar dat beeld heb ik volledig bijgesteld, wat is Mallorca een geweldig mooi eiland om te wandelen.

Arnold Jansen

Soms krijg je in je leven de mogelijkheid om iets te doen, wat voor jou heel bijzonder is. Zo typeer ik mijn opdracht om voor Tirol Outdoor Experience met de mensen van HvO Querido een driedaagse huttentocht in het Stubaital te maken.

Arnold Jansen

Afgelopen zomer was ik, voor Tirol Outdoor Experience, vier dagen op pad met een gezin van vijf; vader, moeder en drie kinderen van 5, 7 en 9 jaar oud. Zij maakten als gezin voor het eerst een huttentocht. De trekking vond plaats rond de schitterende Königssee in het mooie Berchtesgadenerland, een bijzonder stukje Duitsland ten zuiden van Salzburg.

Arnold Jansen

Midden juni was ik met mijn vrouw een week in Kleinwalsertal onderweg, waar we het voorjaar in de bergen hebben beleefd. Door de sneeuw waren de hoger gelegen wandelpaden nog niet begaanbaar. Toch hebben we, vanuit een heerlijk onderkomen, een aantal mooie (halve) dagtochten gemaakt.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws