Reisverhalen

Wandelvakantie Azoren
Redactie

De Azoren staan bekend als groen paradijs. Het eiland Santa Maria is nog onbekend, maar steeds meer wandelaars weten dit eiland te vinden.

Bergen Magazine
Simone van Velzen

Het kan soms bijzonder lopen. Dat merkte Simone, tijdens een nachtje in de Haute-Savoie kwam ze zichzelf tegen. Maar niet zoals je misschien verwacht!

Sofie Lenaerts beklimming Mount Ararat
Redactie

Toen een groep bergbeklimmers hun expeditie in Rusland moest annuleren, werd er een nieuwe uitdaging gezocht. In Turkije ontdekten ze een nieuwe route.

uit je comfort zone in frankrijk
Redactie

Margriet de Visser geeft een indruk van het departement van Frankrijk met naar zeggen de mooiste natuur van het land. De Nationaal Park Les Écrins.

Redactie

Deze kayaktrip naar Cornwall Engeland was met Joan Lichtenbelt. Joan is een kunstenares van 68 jaar, die veel van het buitenleven houdt. Tijdens deze reis wilden we de Reuzenhaai vinden, en tegelijk één van de mooiste en meest wilde plaatsen van Europa ontdekken met de kayak. Een reis vol prachtige stranden, heldere en rijke wateren, vele wilde dieren en prachtige rotsformaties.

Redactie

In de zomer van 2016 heb ik een nieuw lange afstandswandelpad door de Balkan gelopen, de Via Dinarica White Trail. Een veelbelovende route die zijn weg vindt langs talloze bergkammen, heuvelruggen, meren, rivieren, kloven en prominente toppen in de Dinarische Alpen.

Jente Schaap

IJsland is betoverend. Het vulkanische eiland is desolaat. Er zijn gletsjers, woestijnen van vulkanische as en hete bronnen waarin je kunt baden. Tijdens de trek van Skogár naar Landmannalaugar ervaar je dit alles en meer.  

Redactie

In de voorbije jaren werd de Mount Everest meerdere keren getroffen door grote lawines. Bergbeklimmers én de Sherpa’s die hen tijdens hun expedities ondersteunden, waren het slachtoffer. Frans Welkamp sprak twee Sherpa’s die erbij waren toen het in 2014 én 2015 helemaal mis ging.

Natuur van Slowakije
Redactie

In 2016 zijn Yvonne en Sabine verliefd geworden op een boerderij in het prachtige Slowakije. Een gevoel dat ze graag willen overbrengen naar anderen.

Redactie

​Twee weken geleden ben ik terug gekomen van een fantastische week YogaTrekking in de Franse Alpen (National Parc des Ecrins). Een week waar ik, samen met International Mountainleader Anne van Galen, een mooie en  gezellige groep heb mogen begeleiden en  ik elke dag yogales heb gegeven met prachtig uitzicht op de bergen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws