Klettersteig/ Via Ferrata

Klettersteigen of Via Ferrata is bergwandelen over uitgezette wandelroutes langs steile hellingen en rotswanden. Hier vind je mooie routes via ferrata routes. We hebben tips voor Klettersteigen en natuurlijk reportages, blogs en reisverhalen van klettersteigers.

klettersteigen Seefeld
Nieuws - 29 mrt 2021

Op de Oostenrijkse Seefelder Spitze gaat in de zomer van 2021 een nieuwe klettersteigroute open. Een echte panorama-klettersteig. Uitzicht gegarandeerd!

paklijst klettersteigen
Reportage - 25 mrt 2020

Klettersteigen is een populaire bergsport. Wil je zelf een klettersteig of via ferrata lopen? Dit zijn de spullen die je nodig hebt bij een via ferrata.

klimmen tirol
Nieuws - 9 mrt 2020

Tirol in Oostenrijk is een waar klimmersparadijs. Moeilijke routes, makkelijke routes, ijsklimmen, boulderen, klettersteigen, het kan er allemaal!

bert-rinisch-klettersteig grosser priel
Nieuws - 5 sep 2019

Op de top van de Großer Priel eindigt de Bert-Rinesch-Klettersteig, de langste klettersteig van Oostenrijk.

Veilig klettersteigen
Nieuws - 29 aug 2019

Veel klettersteigers die in de problemen raken, konden die problemen voorkomen met een betere voorbereiding. Daarom 10 tips voor een veilige klettersteig.

via ferrata pala dolomiten
Reportage - 25 jun 2019

De Pala Dolomieten liggen aan de zuidrand van de Dolomieten en zijn ruig en kaal. Hier liggen een paar mooie Via Ferrata's.

Klettersteigen in Nederland
Winnen - 27 aug 2018

Klettersteigen in Nederland? Dat kan. Samen met Adventure Eefde mag Bergwijzer een dag samen met een vriend of vriendin laten klettersteigen dicht bij huis!

Klettersteigen in Nederland
Blog - 27 aug 2018

Verscholen in de Achterhoekse bossen is er bij Klimbos Eefde een heuse klettersteig op de rotsen aangelegd. Michiel Vermeulen had een primeur op deze route

Klettersteigen in Nederland
Nieuws - 2 jul 2018

De tijd dat je voor een klettersteig dicht bij huis alleen in de Ardennen terecht kon, is voorbij. In Nederland is er een heuse Klettersteig-wand geopend.

By Mg-k (M. Klüber Fotografie) CC-BY-SA-3.0 Wikimedia Commons
Nieuws - 28 mei 2018

Een half jaar geleden werd het dorpje Bondo in Zwitserland bijna onder een steenlawine begraven. Hoe ziet de regio vandaag uit?

uit je comfort zone in frankrijk
Reisverhaal - 15 mei 2018

Margriet de Visser geeft een indruk van het departement van Frankrijk met naar zeggen de mooiste natuur van het land. De Nationaal Park Les Écrins.

Lanste klettersteigroutes
Reportage - 26 mrt 2018

​Via Ferrata, of klettersteigen is razend populair. Voor wie echt hele dagen aan de rotsen wil hangen, hebben we hier 4 van de langste klettersteigroutes.

Pagina's

Abonneren op Klettersteig/ Via Ferrata