Klettersteig/ Via Ferrata

Klettersteigen of Via Ferrata is bergwandelen over uitgezette wandelroutes langs steile hellingen en rotswanden. Hier vind je mooie routes via ferrata routes. We hebben tips voor Klettersteigen en natuurlijk reportages, blogs en reisverhalen van klettersteigers.

klimroutes kaunertal oostenrijk
Nieuws - 25 mei 2023

Het Oostenrijkse Kaunertal wordt een waar klimmersparadijs. In het komende seizoen wordt er een nieuw klimgebied geopend met vijftien klimroutes.

bergwandelen trentino
Reportage - 22 mrt 2023

Het is hoogzomer en mijn dochters hebben een wekenlange vakantie.Tijd voor een stevige bergwandeling: bij Alpe Cermis in Val di Fiemme.

klettersteigroutes Ehrwald Zugspitze
Reportage - 11 aug 2022

Aan de zuidzijde van de Zugspitze vind je een paar prachtige klettersteigroutes met fantastische uitzichten. Deze klettersteigroutes zijn echte aanraders!

klettersteig Glungezer
Nieuws - 3 aug 2022

Op de Oostenrijkse berg Glungezer, is een nieuwe klettersteigroute uitgezet. De nieuwe route laat je kennismaken met een mysterieuze legende.

via ferrata val die fiemme
Reportage - 2 mei 2022

Alpe Cermis is 's zomers een walhalla voor wie van wandelen, natuur en mooie uitzichten houdt. En met een Via Ferrata geniet je extra van die uitzichten.

Alta Via 4
Reportage - 31 jan 2022

De Alta Via delle Dolomiti 4 is een van de kortste maar ook een van de meest technische meerdaagse huttentochten dwars door de Italiaanse Dolomieten.

klettersteigen Seefeld
Nieuws - 29 mrt 2021

Op de Oostenrijkse Seefelder Spitze gaat in de zomer van 2021 een nieuwe klettersteigroute open. Een echte panorama-klettersteig. Uitzicht gegarandeerd!

paklijst klettersteigen
Reportage - 25 mrt 2020

Klettersteigen is een populaire bergsport. Wil je zelf een klettersteig of via ferrata lopen? Dit zijn de spullen die je nodig hebt bij een via ferrata.

klimmen tirol
Nieuws - 9 mrt 2020

Tirol in Oostenrijk is een waar klimmersparadijs. Moeilijke routes, makkelijke routes, ijsklimmen, boulderen, klettersteigen, het kan er allemaal!

bert-rinisch-klettersteig grosser priel
Nieuws - 5 sep 2019

Op de top van de Großer Priel eindigt de Bert-Rinesch-Klettersteig, de langste klettersteig van Oostenrijk.

Veilig klettersteigen
Nieuws - 29 aug 2019

Veel klettersteigers die in de problemen raken, konden die problemen voorkomen met een betere voorbereiding. Daarom 10 tips voor een veilige klettersteig.

via ferrata pala dolomiten
Reportage - 25 jun 2019

De Pala Dolomieten liggen aan de zuidrand van de Dolomieten en zijn ruig en kaal. Hier liggen een paar mooie Via Ferrata's.

Pagina's

Abonneren op Klettersteig/ Via Ferrata