Reportages

lupa del lagorai
Redactie

Een verwoestende storm liet de wolf terugkeren in Valsugana Lagorai! Kunstenaar Martalar maakt al jaren kunstwerken van het resthout na de storm in 2018.

wandelen naar lago corvo
Redactie

Wandelen op grote hoogte en plots op de oever van een bergmeer staan, het blijft bijzonder. Lago Corvo, op de grens van Trentino en Zuid-Tirol is zo'n meer

duurzame drinkflessen Laken
Redactie

We vragen regelmatig hoe bekende buitensportmerken hun rol zien in de verduurzaming van bergsportproducten. Dit keer :Laken, Spaanse produdent van flessen.

Rifugio Agostini
Redactie

“Oh wat is het hier mooi.” Woorden die ik vaak herhaal als ik door de Brenta Dolomieten in Trentino loop. Dit in Val d’Ambiez, in natuurpark Adamello Brent

wandelreis wallis
Redactie

In september 2023 wonnen Djoy en Sara de Bergen Magazine fotowedstrijd en mochten als winnaars mee met hoofdredacteur Jonathan op reis door het Zwitserse Wallis. Maar ze waren niet alleen. In hun reisgezelschap zaten ook de winnaars van de fotowedstrijd van Wandelmagazine. Joelle en Richard mochten met redacteur en fotograaf Frank mee op pad door het Zwitserse kanton.

Rifugio Brentei
Redactie

Mijn ogen dwalen over de hellingen van Val Brenta terwijl ik parkeer in Località Vallesinella. De stenen zijn glibberig en de route gaat steil omhoog.

wandelreis wallis
Redactie

Kun je je een indrukwekkender landschap voorstellen dan de bergen van Wallis, Zwitserland? Besneeuwde toppen, uitgestrekte dalen, spiegelende bergmeertjes.

Wandelvakantie west tirol
Daan Couwenbergh

De regio TirolWest met de plaatsen Landeck, Zams, Fließ, Tobadill, Grins en Stanz is een bijzondere combinatie van stad, land, rivier en berg.

wandelen op kaapverdie
Redactie

Wandelen op het Kaapverdische eiland Santo Antão is een plan waar we al lang mee rondlopen. Dit jaar kwam het er dan eindelijk van. Met tips van Komoot.

wandelreis wallis
Daan Couwenbergh

In 2023 organiseerde Bergen Magazine samen met Valais/Wallis Promotion een fotowedstrijd. De hoofdprijs: een reis naar Wallis. Hier lees je de verlagen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages