Reportages

Rifugio Agostini
Redactie

“Oh wat is het hier mooi.” Woorden die ik vaak herhaal als ik door de Brenta Dolomieten in Trentino loop. Dit in Val d’Ambiez, in natuurpark Adamello Brent

wandelreis wallis
Redactie

In september 2023 wonnen Djoy en Sara de Bergen Magazine fotowedstrijd en mochten als winnaars mee met hoofdredacteur Jonathan op reis door het Zwitserse Wallis. Maar ze waren niet alleen. In hun reisgezelschap zaten ook de winnaars van de fotowedstrijd van Wandelmagazine. Joelle en Richard mochten met redacteur en fotograaf Frank mee op pad door het Zwitserse kanton.

Rifugio Brentei
Redactie

Mijn ogen dwalen over de hellingen van Val Brenta terwijl ik parkeer in Località Vallesinella. De stenen zijn glibberig en de route gaat steil omhoog.

wandelreis wallis
Redactie

Kun je je een indrukwekkender landschap voorstellen dan de bergen van Wallis, Zwitserland? Besneeuwde toppen, uitgestrekte dalen, spiegelende bergmeertjes.

Wandelvakantie west tirol
Daan Couwenbergh

De regio TirolWest met de plaatsen Landeck, Zams, Fließ, Tobadill, Grins en Stanz is een bijzondere combinatie van stad, land, rivier en berg.

wandelen op kaapverdie
Redactie

Wandelen op het Kaapverdische eiland Santo Antão is een plan waar we al lang mee rondlopen. Dit jaar kwam het er dan eindelijk van. Met tips van Komoot.

wandelreis wallis
Daan Couwenbergh

In 2023 organiseerde Bergen Magazine samen met Valais/Wallis Promotion een fotowedstrijd. De hoofdprijs: een reis naar Wallis. Hier lees je de verlagen.

tips lichtgewicht bergwandelen
Noes Lautier

Noes legde in 2023 de BergeSeenTrail door het Oostenrijkse Salzkammergut af. Dat deed ze zo licht mogelijk. Oftewel: grammenjagen! Maar hoe doe je dat?

BergSeenTrail wandelroute Totes Gebirge
Noes Lautier

De BergeSeenTrail, waar wij een deel van liepen, is als een wandelroutenetwerk uitgezet en omvat 23 etappes: klassieke, alpiene en regionale etappes.

Leadfoto Meran
Thomas van Roijen

De stad Meran/Merano en omgeving worden gezien als de Zuid-Tiroolse poort tussen Noord- en Zuid-Europa en vormen een bijzondere combinatie van Italiaanse en Germaanse karaktertrekken. Het mediterrane klimaat ontmoet hier de besneeuwde Alpen, waardoor in het voorjaar een weelderig decor met adembenemende uitzichten ontstaat.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages