Reportages

Komoot Refuge de bellachat
Noes Lautier

Ooit bivakkeerde ik boven de hut om de lichtjes van Mt. Blanc-beklimmers te fotograferen. Komende nacht is ideaal voor een herhaling van die magische nacht

bergsport uitrusting opbergen
Daan Couwenbergh

Na een heerlijke bergvakantie berg je al je spullen weer netjes op. Maar, hoe bewaar je al je spullen nou op de beste manier?

hanwag leesten
Daan Couwenbergh

Als wandelaar weet je: een schoen de juiste maat moet hebben én de juiste vorm. Want een te brede of te smalle schoen geeft ook problemen.

tips bergop wandelen
Daan Couwenbergh

Een beklimming kan soms een flinke uitdaging zijn. Fysiek én mentaal. Hoe maak je de tocht omhoog zo licht en ontspannen mogelijk?

hamstrings bergwandelen
Daan Couwenbergh

Je hebt het wellicht niet in de gaten, maar tijdens een bergwandeling gebruik je je hamstrings veel. Daarom moeten je hamstrings soepel én krachtig zijn.

dreizinnenhutte komoot
Redactie

Zelfs geblinddoekt vind ik nog de route van Rifugio Auronzo naar de Dreizinnenhütte in de Dolomieten. Een app heb ik helemaal niet nodig. Of toch wel?

familihotel clarezia Zwitserland
Redactie

Estelle Smits manager van familiehotel Clarezia vertelt enthousiast over haar werk: 'Gasten die hier komen delen de liefde voor de natuur'

Santa Colomba trentino
Redactie

In de Brenta Dolomieten in Trentino wandel je over miljoenen jaren oude koraalriffen, niet onder water, maar op duizend meter hoogte!

malga valsugana
Redactie

Keizer Franz Josef wist al dat de koeien op de hoogvlakte Vezzena in de Noord-Italiaanse provincie Trentino verantwoordelijk zijn voor een heerlijke kaas.

uitdagende hikes
Daan Couwenbergh

Sommige huttentochten zijn zo iconisch dat ze op veel bucketlists staan. Deze drie routes bieden die bucketlist-ervaring, maar met een unieke twist!

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages