Reportages

Innsbruck Trek
Daan Couwenbergh

Droom je ervan om een meerdaagse huttentocht te lopen, maar twijfel je nog over je conditie en vaardigheden? Dan is de Innsbruck Trek iets voor jou!

Rähtische Bahn
Daan Couwenbergh

Treinreizen is pas écht reizen, wordt wel eens gezegd. Hier hebben we alle praktische informatie voor een trip over de Rähtische Bahn verzameld.

Pizzocheri
Jonathan Vandevoorde

Dit gerecht wordt in restaurants overal in het Val Poschiavo geserveerd. Het is van oorsprong een typisch gerecht ‘voor de arme man’ uit de Italiaans sprekende delen van Zwitserland en Noord-Italië, bereid met boekweitpasta, gesmolten kaas, en groenten zoals witte kool en ui. “Het is ongekend populair bij de toeristen die met de Bernina Express reizen”, weet gids Romeo Lardi.

Rähtische Bahn
Jonathan Vandevoorde

Echt treinreizen door de Alpen doe je met de rode treintjes van de Rähtische Bahn, door Graubünden. Een tocht om te onthaasten, én actief te zijn.

je wandelvakantie voorbereiden
Daan Couwenbergh

Als je voor het eerst op wandelvakantie gaat, is het verstandig om te denken aan een goede voorbereiding. Je gaat tijdens de wandeling vast allerlei avonturen beleven, maar met de juiste voorbereiding kun je alles aan! In dit artikel lees je een aantal dingen die je kunt doen om zonder problemen op pad te gaan.

Daan Couwenbergh

In het oosten van de Verenigde Staten ligt een bergrug die je, als je een beetje je gezond verstand gebruikt, vooral wilt vermijden. De trail over die bergrug is 3500 kilometer lang en loopt van Maine in het noordoosten naar Georgia in het zuiden. Fanatieke trailers willen maar één ding: die 3500 kilometer vol maken. Zijn ze gek?

Tradities van Oktoberfest
Redactie

In het vroege najaar staan delen van de Alpen in het thema van Oktoberfest. Oktoberfest heeft het imago van een zuipfestijn, maar er zijn meer tradities.

trailrunnen
Daan Couwenbergh

Bergen hebben we niet in Nederland, bossen, strand en duinen wel. De trailsport in Nederland wint aan populariteit. Gewoon hardlopen is uit, trailen is in.

Fietsvakantie Catalonië
Daan Couwenbergh

Catalonië dan wel klein lijken, maar de natuur is ongerept en divers, een fijne plek voor de vakantieganger die van natuur houdt. Het hele jaar door!

wanderlust mooiste hiking trails
Redactie

Er zijn wandelroutes die hun weerga niet kennen. Het boek Wanderlust behandelt de meest iconische wandelroutes ter wereld. Zoals de Appalachian Trail.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages