Reportages

Ervaar de komst van de lente in Klausen
Thomas van Roijen

Klausen/Chiusa is een charmant middeleeuws stadje met kronkelende straatjes, midden in het Eisackta in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol.

Leadfoto Meran
Thomas van Roijen

De stad Meran/Merano en omgeving worden gezien als de Zuid-Tiroolse poort tussen Noord- en Zuid-Europa en vormen een bijzondere combinatie van Italiaanse en Germaanse karaktertrekken. Het mediterrane klimaat ontmoet hier de besneeuwde Alpen, waardoor in het voorjaar een weelderig decor met adembenemende uitzichten ontstaat.

Vakantie voorjaar Seiser Alm
Daan Couwenbergh

Op zoek naar een mooie bestemming voor een wandelvakantie in het voorjaar? Bezoek de Dolomietenregio Seiser Alm in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol.

kunnen sneeuwkanonnen helpen?
Daan Couwenbergh

De winter van 2023-2024 is wéér een winter die de boeken in gaat als een winter met weinig sneeuw in de skigebieden. Kunnen sneeuwkanonnen helpen?

wintersport murau steiermark oostenrijk
Daan Couwenbergh

Beleef de winter op zijn best in de regio Murau, gelegen aan de zuidkant van de Tauern. Deze regio zal je verrassen, wat voor wintervakantie je ook zoekt.

Gijon header
Jasper Buiting

De meeste mensen kennen Gijon vooral van zijn prachtige zandstranden en gezellige historische wijken. Maar wist je dat je hier ook heerlijk kunt wandelen?

skien schladming am dachstein
Daan Couwenbergh

Je weet dat de winter in Schladming-Dachstein is aangebroken als de bergtoppen wit kleuren, de alpenweiden veranderen in ongerepte sneeuwlandschappen.

route westfalenhaus
Sean Vos

Gaan we wel of gaan we niet? Ondanks dat het pas september is, wordt er sneeuw verwacht. Met de route in ons hoofd én op ons horloge geïnstalleerd gaan we.

Wandelen op de skipiste
Daan Couwenbergh

Mag je op de skipiste alleen maar skiën en snowboarden, of mag je ook met je slee van de piste af zoeven? En kun je er een wandeling maken?

wat is het winterraum
Daan Couwenbergh

’s Winters zijn veel berghutten dicht. Maar in sommige hutten blijft één ruimte over: het Winterraum. Wat is het Winterraum precies en wat kan je er?

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages