Reportages

toerskiën
Daan Couwenbergh

​Toerskiën wordt steeds populairder, en toerskiërs zoeken steeds vaker de veiligheid en sneeuwzekerheid van de skipistes op. Daardoor wordt het druk op de

Adlerkounge, Kals am Großglockner Ost-Tirol
Klaartje Grol

Wie wil er nu niet een nieuw stukje Oostenrijk ontdekken? Precies, iedereen! En zo was ik eind augustus in Ost-Tirol, een regio waar ik nog niet eerder geweest was. Helaas maar een paar dagen, want er is genoeg te zien en te doen voor een veel langer verblijf.

Met de camper de bergen in
Daan Couwenbergh

Nederland is lekker vlak, waardoor het rijden met een camper weinig problemen zal geven. Maar met een camper kan rijden in de bergen net een beetje anders

Eiger Noordwand
Daan Couwenbergh

De Eiger Noordwand is een van de meest beruchte en beroemde berghellingen van de Alpen. En ook op die beruchte route speelden Nederlandse klimmers een rol.

Wandelen in Innsbruck
Redactie

Als je denkt aan wandelen in Innsbruck gaan je gedachten natuurlijk meteen naar bergpaden, schitterende natuur en vergezichten. Maar sla de stad niet over!

Thunersee mit Stockhornkette (1904) © Kunstmuseum Bern
Daan Couwenbergh

Onder deze titel loopt nu een overzichtstentoonstelling van de beroemdste Alpenschilder aller tijden: de Zwitserse Ferdinand Hodler (1853 – 1918) in Bonn

Gran Costa - Bert Vonk
Renate Roke

In drie dagen verkennen we vanuit hetzelfde hotel drie verschillende wintersportgebieden in de westelijke Dolomieten. En dat op drie manieren: op langlaufs

Kitzbueheler Alpen St. Johann in Tirol - Stefan Eisend
Renate Roke

In het komende nummer van Bergen Magazine lees je alles over de skisafari in de Kitzbüheler Alpen, hier lees je vast een preview!

lawinetraining
Daan Couwenbergh

Ga je deze winter buiten de piste op pad? Zorg er dan voor dat je weet wat je moet doen bij een lawine. En neem van te voren een goede cursus!

Gotthard Tunnel Trail
Renate Roke

Tjeerd Visser neemt ons in het decembernummer van Bergen Magazine mee over de Gotthard Tunnel Trail. Hier lees je vast een preview!

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages