Klimmen

Ga je klimmen in de bergen? Hier vind je het laatste klim-nieuws, reportages en tips voor bergbeklimmers. Maar ook blogs en reisverhalen over over wat bergbeklimmers zoal meemaken in de bergen.

9 dingen die jij nog niet van de Matterhorn wist
Reportage - 30 sep 2020

De Matterhorn is een welbekende berg bij de bergliefhebbers. Hier zijn 9 leuke weetjes over de Matterhorn!

Dit is waarom klimmen goed is tegen stress
Reportage - 23 sep 2020

Klimmen is gezond voor je, je hebt wat afleiding en eenmaal boven voel jij je helemaal goed. Maar wist je dat klimmen ook goed is tegen stress

Vakantie Nepal
Vakantietip - 3 jul 2020

Nepal, het walhalla van de wandelsport, opent komend seizoen weer haar deuren. En dat is goed nieuws voor de lokale bevolkingbevolking!

klimmen tirol
Nieuws - 9 mrt 2020

Tirol in Oostenrijk is een waar klimmersparadijs. Moeilijke routes, makkelijke routes, ijsklimmen, boulderen, klettersteigen, het kan er allemaal!

meldpunt bergsportongeval
Nieuws - 3 dec 2019

Sinds 2019 heeft de KBF ook een meldpunt voor ongevallen in de bergsport. Bergsporters die getuige of betrokken waren bij een ongeval kunnen melding doen.

Eerste beklimming Drei Zinnen
Nieuws - 6 aug 2019

De Grosse Zinne, of Cima Grande is de hoogste top van de Drei Zinnen in de Sextner Dolomieten. Op 21 augustus 1869 werd de top voor het eerst beklommen.

problemen mount everest
Nieuws - 27 mei 2019

De beklimming van de Mount Everest wordt alsmaar populairder. En dat levert problemen op. De afgelopen week was het zo druk op de berg, dat in de beruchte zone des doods files ontstonden.

klimgebied Rocher de Flône
Nieuws - 16 mei 2019

​Klimmen dicht bij huis? Dat kan. In de Ardennen is een nieuw klimgebied geopend: Rocher de Flône. Een nieuw gebied met dertig routes.

matterhorn ladies please
Nieuws - 28 mrt 2019

Deze zomer beklimt een team van vier vrouwen de Matterhorn. Extra bijzonder: alle vier hebben ze nog nooit zo’n belimming ondernomen. Hoe bereid je je voor

Nanga Parbat
Nieuws - 11 mrt 2019

​‘Killer Mountain’ Nanga Parbat heeft haar naam weer eer aan gedaan. Twee klimmers, Italiaan Daniele Nardi en de Brit Tom Ballard kwamen om op de berg.

klimmen olympische sport
Nieuws - 26 feb 2019

Tijdens de Olympsiche Spelen in Tokyo staat sportklimmen op het programma. En misschien ook in 2024 in Parijs! De organisatie heeft een voorstel ingediend.

Everest gesloten
Nieuws - 19 feb 2019

​In de strijd tegen het afval op de flanken van Mount Everest, heeft China drastische maatregelen genomen. Het basiskamp aan de Tibetaanse kant is dicht .

Pagina's

Abonneren op Klimmen