Klimmen

Ga je klimmen in de bergen? Hier vind je het laatste klim-nieuws, reportages en tips voor bergbeklimmers. Maar ook blogs en reisverhalen over over wat bergbeklimmers zoal meemaken in de bergen.

klimmen saksisch zwitserland
Nieuws - 25 mrt 2024

De klimtradities in de Duitse regio Saksisch Zwitserland zijn door de Duitse ministerraad tot immaterieel cultuurerfgoed verklaard.

bergbeklimmer teruggevonden gletsjer zwitserland
Nieuws - 31 jul 2023

Na 37 jaar is het mysterie rondom een bergbeklimmer die in de buurt van de Matterhorn verdween, opgelost.

ebike & climb tirol
Nieuws - 27 jun 2023

De afstand tussen het begin van een klim- of klettersteigroute en de parkeerplaats is vaak een pittige wandeling. Dat kan gemakkelijker. Met de e-bike!

klimgebied Maizeret
Nieuws - 3 okt 2022

In Maizeret, in de Belgische gemeente Andenne opende oktober 2022 een nieuw rotsklimgebied. Klimmers kunnen zich uitleven op meer dan 50 nieuwe routes.

oehoe Rocher de Flône
Nieuws - 10 mei 2022

Het klimgebied Rocher de Flône in België is gesloten voor rotsklimmers. De reden? Tussen de rotsen heeft een paartje oehoes een nestje gebouwd.

Bergen
Nieuws - 9 mei 2022

Kami Rita, een Nepalese Sherpa-gids beklom voor de 26e keer de Mount Everest. Hij brak hiermee zijn eigen wereldrecord. Kami Rita is dit jaar 52 geworden, ging voor het eerst de Mount Everest op toen hij 24 was en heeft bijna elk jaar succesvol de top bereikt. Het beklimmen van de Mount Everest is niet zonder risico’s.

nkbv sportklimmen olympisch
Nieuws - 21 feb 2022

Nu sportklimmen een vast onderdeel van de Olympische spelen lijkt te worden, wil de NKBV graag dat er Nederlandse sporters

Hannes van Duysen kampioen
Nieuws - 25 aug 2021

Tijdens het wereldkampioenschap klimmen heeft het Belgische team succes geboekt. Bij de Jeugd-A won de zestienjarige Hannes van Duysen goud op Boulderen.

De Todtnauer Wasserfall
Vakantietip - 11 aug 2021

Voor een klim- of wandelliefhebber mag een tripje naar het Zwarte Woud niet ontbreken. En in iets meer dan 5 uur met de auto vanaf Maastricht ben je er al!

sportklimmen olympische spelen
Nieuws - 19 jul 2021

Door veel bergliefhebbers wordt er reikhalzend naar de Olympische Spelen in Tokyo uitgekeken. Sportklimnmen is namelijk een Olympische sport geworden.

Phortse
Nieuws - 14 jan 2021

Sinds eind vorig jaar kan de 5.726 meter hoge Luza Peak in Nepal van het lijstje van onbeklommen bergen afgestreept worden. De klim werd volbracht door een drie sherpa’s genaamd Pemba Sharwa Sherpa, Urken Sherpa en Lhakpa Gyaljen Sherpa. Na een week-lange expeditie wisten zij eindelijk als eerste de top van Luza Peak te bereiken.

Gosausee
Nieuws - 19 dec 2020

Bergen en meren horen bij elkaar. Dit zijn de mooiste meren in de bergen!

Pagina's

Abonneren op Klimmen