Klimmen

Ga je klimmen in de bergen? Hier vind je het laatste klim-nieuws, reportages en tips voor bergbeklimmers. Maar ook blogs en reisverhalen over over wat bergbeklimmers zoal meemaken in de bergen.

Hannes van Duysen kampioen
Nieuws - 25 aug 2021

Tijdens het wereldkampioenschap klimmen heeft het Belgische team succes geboekt. Bij de Jeugd-A won de zestienjarige Hannes van Duysen goud op Boulderen.

De Todtnauer Wasserfall
Vakantietip - 11 aug 2021

Voor een klim- of wandelliefhebber mag een tripje naar het Zwarte Woud niet ontbreken. En in iets meer dan 5 uur met de auto vanaf Maastricht ben je er al!

sportklimmen olympische spelen
Nieuws - 19 jul 2021

Door veel bergliefhebbers wordt er reikhalzend naar de Olympische Spelen in Tokyo uitgekeken. Sportklimnmen is namelijk een Olympische sport geworden.

Phortse
Nieuws - 14 jan 2021

Sinds eind vorig jaar kan de 5.726 meter hoge Luza Peak in Nepal van het lijstje van onbeklommen bergen afgestreept worden. De klim werd volbracht door een drie sherpa’s genaamd Pemba Sharwa Sherpa, Urken Sherpa en Lhakpa Gyaljen Sherpa. Na een week-lange expeditie wisten zij eindelijk als eerste de top van Luza Peak te bereiken.

Gosausee
Nieuws - 19 dec 2020

Het zit er na de laatst afgekondigde lockdown natuurlijk even niet in, toch is het leuk om al over je volgende vakantiebestemming na te denken. Vandaag hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet in de vorm van acht van de mooiste Europese meren in de bergen.

Bergredteam
Nieuws - 10 dec 2020

We hebben drie van de spannendste verhalen van bergreddingsacties op een rijtje gezet.

Wat is een Gipfelbuch?
Reportage - 19 nov 2020

Grote kans dat je in de bergen wel eens een Gipfelbuch bent tegen gekomen, zeker als je wel eens naar top gaat. Maar wat is een Gipfelbuch nou precies?

Mt Everest
Nieuws - 5 nov 2020

Na zeven maanden gesloten te zijn voor toeristen opent Nepal weer gedeeltelijk de grenzen voor bergbeklimmers. Daardoor kunnen er weer vergunningen voor bergbeklimmen aangevraagd worden.

Wat is boulderen nou eigenlijk?
Reportage - 29 okt 2020

Steeds meer mensen boulderen. Boulderhallen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar wat is boulderen nou eigenlijk?

9 dingen die jij nog niet van de Matterhorn wist
Reportage - 30 sep 2020

De Matterhorn is een welbekende berg bij de bergliefhebbers. Hier zijn 9 leuke weetjes over de Matterhorn!

Dit is waarom klimmen goed is tegen stress
Reportage - 23 sep 2020

Klimmen is gezond voor je, je hebt wat afleiding en eenmaal boven voel jij je helemaal goed. Maar wist je dat klimmen ook goed is tegen stress

Vakantie Nepal
Vakantietip - 3 jul 2020

Nepal, het walhalla van de wandelsport, opent komend seizoen weer haar deuren. En dat is goed nieuws voor de lokale bevolkingbevolking!

Pagina's

Abonneren op Klimmen