Home » Rubriek

Feesten en tradities

kerstmarkt in de alpen
Reportage - 9 dec 2019

De geur van lekker eten, gezellige lichtjes en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Dat is een kerstmarkt in de Alpen. Dit zijn 5 mooie kerstmarkten.

Tradities van Oktoberfest
Reportage - 25 sep 2019

In het vroege najaar staan delen van de Alpen in het thema van Oktoberfest. Oktoberfest heeft het imago van een zuipfestijn, maar er zijn meer tradities.

Almauftrieb
Nieuws - 25 apr 2019

​Binnenkort gaat het vee in de Alpen weer de almen op. De Almauftrieb is voor de alpenbewoners hét signaal dat het bergseizoen echt begint.

Foto via wikipedia Almabtrieb
Nieuws - 18 sep 2018

Als het najaar begint, staan de Alpen weer in het teken van de jaarlijkse Almabtrieb. Waar kun je dit jaar naar de Almabtrieb gaan kijken?

Het Zwitsers Eedgenootschap
Reportage - 1 aug 2018

​Op 1 augustus vieren de Zwitsers hun nationale feestdag. Op die dag tekenden de oerkantons van Zwitserland een belangrijk document. Reden voor een feest!

Opleiding jodelen
Nieuws - 1 feb 2018

​Altijd al willen leren jodelen op topniveau? De Hochschule Luzern in Zwitserland gaat vanaf volgend collegejaar een opleiding jodelen aanbieden.

200 jaar Stille Nacht Heilige Nacht
Nieuws - 21 dec 2017

Deze kerstperiode is de kans groot dat Stille nacht, Heilige nacht zingt. Bijna 200 jaar gelden werd dat voor het eerst gezongen in Oostenrijk.

Unspunnen
Reportage - 16 aug 2017

Eens in de twaalf jaar barst in Interlaken in Zwitserland een groot feest los: het Unspunnenfeest. Negen dagen lang staat alles in het teken van tradities.

Vuurwerk in Zwitserland
Nieuws - 1 aug 2017

Vandaag, op 1 augustus, viert heel Zwitserland feest. Deze datum is afgeleid van een van de eerste verdragen tussen de drie kantons.

midzomer
Nieuws - 19 jun 2017

​Deze week worden op veel plaatsen de midzomerfeesten gevierd. In de langste dag van het jaar, de midzomernacht, zijn er op veel plekken in Europa feesten.

Koeien in Valsugana
Vakantietip - 17 jun 2017

Op 8 en 9 juli wordt het Melkfestival georganiseerd op de hoogvlakte van Vezzena, gelegen in de bergen van Valsugana Lagorai, Trentino.

Pasen in Zwitserland
Nieuws - 17 apr 2017

In Zwitserland zijn paastradities net even anders dan in ons land. Zo is bijvoorbeeld niet de paashaas, maar de koekoek of de brenger van paaseieren.

Pagina's

Abonneren op Feesten en tradities