Home » Rubriek

Feesten en tradities

Salzburger Festspiele
Nieuws - 13 jan 2020

Het festival Salzburger Festspiele is één van de beroemdste festivals van Oostenrijk. Het cultuurfestival in Salzburg bestaat in 2020 ho

Skispringen op nieuwjaarsdag
Reportage - 24 dec 2019

Velen zijn vandaag ongetwijfeld nog moe, anderen zijn er vandaag juist vroeg bij, om niets te missen van het skispringen bij Garmisch-Partenkirchen.

kersttradities in de Alpen
Reportage - 18 dec 2019

Vier je kerst tijdens de wintersport in de Alpen, dan kun je niet om deze kersttradities heen. Frohe Weihnachten, Joeyeux noel, Buon Natale!

kerstmarkt in de alpen
Reportage - 9 dec 2019

De geur van lekker eten, gezellige lichtjes en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Dat is een kerstmarkt in de Alpen. Dit zijn 5 mooie kerstmarkten.

Tradities van Oktoberfest
Reportage - 25 sep 2019

In het vroege najaar staan delen van de Alpen in het thema van Oktoberfest. Oktoberfest heeft het imago van een zuipfestijn, maar er zijn meer tradities.

Almauftrieb
Nieuws - 25 apr 2019

​Binnenkort gaat het vee in de Alpen weer de almen op. De Almauftrieb is voor de alpenbewoners hét signaal dat het bergseizoen echt begint.

almabtrieb 2020
Nieuws - 18 sep 2018

Als het najaar begint, staan de Alpen weer in het teken van de jaarlijkse Almabtrieb. Waar kun je dit jaar naar de Almabtrieb gaan kijken?

Het Zwitsers Eedgenootschap
Reportage - 1 aug 2018

​Op 1 augustus vieren de Zwitsers hun nationale feestdag. Op die dag tekenden de oerkantons van Zwitserland een belangrijk document. Reden voor een feest!

Opleiding jodelen
Nieuws - 1 feb 2018

​Altijd al willen leren jodelen op topniveau? De Hochschule Luzern in Zwitserland gaat vanaf volgend collegejaar een opleiding jodelen aanbieden.

200 jaar Stille Nacht Heilige Nacht
Nieuws - 21 dec 2017

Deze kerstperiode is de kans groot dat Stille nacht, Heilige nacht zingt. Bijna 200 jaar gelden werd dat voor het eerst gezongen in Oostenrijk.

Unspunnen
Reportage - 16 aug 2017

Eens in de twaalf jaar barst in Interlaken in Zwitserland een groot feest los: het Unspunnenfeest. Negen dagen lang staat alles in het teken van tradities.

Vuurwerk in Zwitserland
Nieuws - 1 aug 2017

Vandaag, op 1 augustus, viert heel Zwitserland feest. Deze datum is afgeleid van een van de eerste verdragen tussen de drie kantons.

Pagina's

Abonneren op Feesten en tradities