Home » Rubriek

Feesten en tradities

paastradities Alpen
Nieuws - 11 apr 2022

De Alpenlanden staan natuurlijk bol van de bijzondere tradities, ook rond Pasen. Daarom lichtten we een paar bijzondere paastradities uit de Alpen uit.

lederhosen dirndl
Reportage - 28 sep 2021

De Lederhosen Dirndls zijn bekende klederdracht uit de Alpen. Maar waar komt die kleding eigenlijk vandaan?

Oud en nieuw in de Alpen: hoe zit dat daar?
Reportage - 24 dec 2020

Hoe gaat de viering van de jaarwisseling er in de Alpen aan toe? In dit stuk vertellen we je meer over wat nieuwjaarstradities in de bergen.

De online adventskalenders zorgen voor veel kerstvreugde
Reportage - 14 dec 2020

De feestdagen staan weer voor de deur en we gaan weer aftellen naar de kerstdagen. Trentino heeft een manier bedacht om dit aparte jaar af te sluiten.

Alpentradities in de herfst
Reportage - 28 sep 2020

Er zijn in de Alpen het hele jaar door veel tradities, dus ook in de herfst! Hier staan alle tradities met de herfst in de alpen.

Salzburger Festspiele
Nieuws - 13 jan 2020

Het festival Salzburger Festspiele is één van de beroemdste festivals van Oostenrijk. Het cultuurfestival in Salzburg bestaat in 2020 ho

Skispringen op nieuwjaarsdag
Reportage - 24 dec 2019

Velen zijn vandaag ongetwijfeld nog moe, anderen zijn er vandaag juist vroeg bij, om niets te missen van het skispringen bij Garmisch-Partenkirchen.

kersttradities in de Alpen
Reportage - 18 dec 2019

Vier je kerst tijdens de wintersport in de Alpen, dan kun je niet om deze kersttradities heen. Frohe Weihnachten, Joeyeux noel, Buon Natale!

kerstmarkt in de alpen
Reportage - 9 dec 2019

De geur van lekker eten, gezellige lichtjes en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Dat is een kerstmarkt in de Alpen. Dit zijn 5 mooie kerstmarkten.

Tradities van Oktoberfest
Reportage - 25 sep 2019

In het vroege najaar staan delen van de Alpen in het thema van Oktoberfest. Oktoberfest heeft het imago van een zuipfestijn, maar er zijn meer tradities.

Almauftrieb
Nieuws - 25 apr 2019

​Binnenkort gaat het vee in de Alpen weer de almen op. De Almauftrieb is voor de alpenbewoners hét signaal dat het bergseizoen echt begint.

almabtrieb 2020
Nieuws - 18 sep 2018

Als het najaar begint, staan de Alpen weer in het teken van de jaarlijkse Almabtrieb. Waar kun je dit jaar naar de Almabtrieb gaan kijken?

Pagina's

Abonneren op Feesten en tradities