Trailrunning/ hardlopen

Trailrunning is hardlopen, maar dan offroad. Door de vrije natuur en in de bergen. We hebben tips voor trairunning, reportages, blogs en reisverhalen van trailrunners en natuurlijk mooie routes.

 

kustwandelingen
Vakantietip - 4 feb 2024

Je kan helaas niet altijd in de bergen zijn, maar dat je even niet richting de bergen kan, betekent niet dat je thuis stil moet zitten. In tegendeel. Het is juist goed om ook thuis in beweging te blijven. Een flinke dag wandelen helpt je altijd om in conditie te blijven en in het weekend lekker buiten zijn, is altijd een goed idee. 

Bergen ecrins
Nieuws - 9 mei 2022

Er komt een nieuwe meerdaagse trailruntocht in de Écrins. De trailtocht is mogelijk in 3 of 6 dagen, waarbij je overnacht in berghutten van de FFCAM.

trailrunning in de bergen
Reportage - 22 mrt 2021

Trailrunning is een bijzondere ervaring. Tijdens deze sport ga je als het ware ‘off-road hardlopen’. Middenin de natuur en over uitdagende paadjes.

Karel Sabbe Appalachian Trail
Nieuws - 30 aug 2018

​De Belgische ultrarunner Karel Sabbe heeft een wereldrecord gevestigd op de lange-afstandsroute de Appalachian Trail.

Daniel Jung record op Tiroler Hohenweg
Nieuws - 14 aug 2018

De meesten doen bijna twee weken over de Tiroler Höhenweg, maar de Italiaanse trailrunner Daniel Jung deed er slechts 57 uur en 32 minuten over. Een record

Galtür in Tirol, Oostenrijk
Nieuws - 28 mei 2018

De gemeente Galtür in Oostenrijk is bijzonder geschrikt voor mensen met allergieën. Voor zijn moeite kreeg de gemeente nu een Europees certificaat.

Duurzame en milieuvriendelijke regenkleding
Nieuws - 27 sep 2017

Omdat de fluorkoolstoffen in regenkleding schadelijk zijn voor het milieu, is de outdoorindustrie met succes hard op zoek gegaan naar goede alternatieven.

3 berghutten dicht bij huis
Nieuws - 20 sep 2017

Op een paar uur rijden vanuit Nederland staan 3 berghutten die gezellige sfeer van het hooggebergte ademen.

Outdoor Week 2017
Nieuws - 22 mrt 2017

Ben jij naast een bergwandelliefhebbers, ook fan van mountainbiken, raften, Via Ferrata en trailrunning? Dan is de Outdoor Week 2017 in de Franse Alpen dé vakantie voor jou.

Nieuws - 15 okt 2015

CrossXvest lanceert de eerste editie van Beat The Mountains; een nieuw  internationaal evenement in de bergen. Beat The Mountains selecteert de 10 meest uitdagende locaties en bergen ter wereld om te verslaan!

Foto: Sebastian Wallroth via Wikipedia
Nieuws - 28 sep 2015

Trailrunning wordt steeds populairder. Elke week komen er meer evenementen bij. Maar wat is trailrunning precies en waar moet je opletten?

Foto: Sebastian Wallroth via Wikipedia
Nieuws - 21 sep 2015

MudSweatTrails is een platform opgezet door én voor enthousiaste Trailrunners in Nederland en België. Zij organiseren meerdere wedstrijden en evenementen per jaar. Binnenkort organiseren zij twee grote trailrunning wedstrijden: het Nederlands Kampioenschap Trailerrunning en De Eiger Ultra Trail.

Pagina's

Abonneren op Trailrunning/ hardlopen