Trailrunning/ hardlopen

Trailrunning is hardlopen, maar dan offroad. Door de vrije natuur en in de bergen. We hebben tips voor trairunning, reportages, blogs en reisverhalen van trailrunners en natuurlijk mooie routes.

 

Galtür in Tirol, Oostenrijk
Nieuws - 28 mei 2018

De gemeente Galtür in Oostenrijk is bijzonder geschrikt voor mensen met allergieën. Voor zijn moeite kreeg de gemeente nu een Europees certificaat.

Duurzame en milieuvriendelijke regenkleding
Nieuws - 27 sep 2017

Omdat de fluorkoolstoffen in regenkleding schadelijk zijn voor het milieu, is de outdoorindustrie met succes hard op zoek gegaan naar goede alternatieven.

3 berghutten dicht bij huis
Nieuws - 20 sep 2017

Op een paar uur rijden vanuit Nederland staan 3 berghutten die gezellige sfeer van het hooggebergte ademen.

Outdoor Week 2017
Nieuws - 22 mrt 2017

Ben jij naast een bergwandelliefhebbers, ook fan van mountainbiken, raften, Via Ferrata en trailrunning? Dan is de Outdoor Week 2017 in de Franse Alpen dé vakantie voor jou.

Nieuws - 15 okt 2015

CrossXvest lanceert de eerste editie van Beat The Mountains; een nieuw  internationaal evenement in de bergen. Beat The Mountains selecteert de 10 meest uitdagende locaties en bergen ter wereld om te verslaan!

Foto: Sebastian Wallroth via Wikipedia
Nieuws - 28 sep 2015

Trailrunning wordt steeds populairder in Nederland. Elke week komen er weer meer evenementen bij. Maar wat is trailrunning precies en waar moet je op letten?

Foto: Sebastian Wallroth via Wikipedia
Nieuws - 21 sep 2015

MudSweatTrails is een platform opgezet door én voor enthousiaste Trailrunners in Nederland en België. Zij organiseren meerdere wedstrijden en evenementen per jaar. Binnenkort organiseren zij twee grote trailrunning wedstrijden: het Nederlands Kampioenschap Trailerrunning en De Eiger Ultra Trail.

North Face Ultra-Trail du Mont Blanc groot succes
Nieuws - 2 sep 2014

In het laatste weekend van augustus vindt traditiegetrouw het grootste, jaarlijkse trailevent ter wereld plaats; The North Face Ultra-Trail du Mont Blanc.

Zes Nederlanders nemen deel aan hardloopwedstrijd Tor des Géants.
Nieuws - 28 aug 2014

Op 7 september start in Courmayeur, aan de Italiaanse zijde van de Mont Blanc, de Tor des Géants (TDG), een hardloop wedstrijd in hoog alpien terrein over een afstand van 330 km.

Thomas Dunkerbeck doet mee aan het WK Skyrunning.
Nieuws - 20 jun 2014

Op 27 juni strijdt een Nederlands team hardlopers op de flanken van de hoogste bergen van Europa om de wereldtitel Skyrunni

Trailrunning. Foto La Sportiva
Nieuws - 20 mrt 2014

Trailrunning heeft lange tijd bekend gestaan als een sport die alleen was weggelegd voor een handjevol doorgewinterde, halfgekke hardlopers in landen met bergen. In Bergen Magazine ontkracht Robert Nieuwland deze hardnekkige mythe. Hij is semi-professioneel trailrunner en woont in Madrid, waar hij werkt als journalist en in zijn eigen bergsportbedrijf MadridOutdoorSports.  

Pagina's

Abonneren op Trailrunning/ hardlopen