Home » Rubriek

Bergfilms

BERG IFFR Joke Olthaar
Nieuws - 27 mei 2021

Op het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) 2021 gaat de Nederlandse film BERG in première. Een film over de ervaring van de mens in de bergen.

DMFF-awards
Nieuws - 11 nov 2020

Hoewel de tiende editie van het Dutch Mountain Film Festival online plaatsvindt, zijn de prijzen al wel uitgerijkt. Dit zijn de winnaars!

sidik en de panter
Nieuws - 7 sep 2020

De documentaire Sidik en de panter van de Nederlandse filmmaker Reber Dosky heeft op het filmfestival van Trento een Gouden Gentiaan gewonnen.

Curon Netflix
Nieuws - 10 jun 2020

Op 10 juni 2020 gaat de nieuwe thrillerserie Curon in première op Netflix. Deze Italiaanse serie speelt zich af in Zuid Tirol, aan de Reschensee.

bergfilms op youtube
Reportage - 16 apr 2020

Op YouTube staan veel mooie bergfilms die je gratis kan bekijken! We maakten een selectie van de mooiste bergfilms op YouTube

Degrees north
Nieuws - 24 mrt 2020

De documentaire Degrees North over drie freeriders die de ongerepte bergen van Alaska willen bedwingen, staat nu op YouTube.

de mooiste bergfilms
Reportage - 16 mrt 2020

Kan je even niet de bergen in? Geen nood, met deze mooie films op Netflix kun je blijven genieten én inspiratie op doen voor je volgende bergvakantie!

geschiedenis bergfilms
Reportage - 9 dec 2019

Bekende films zoals Everest (2015) en Free Solo (2018) zijn gemaakt met de nieuwste techniek, maar wist je dat de bergfilm een van de oudste filmgenres is?

Hors Piste
Nieuws - 20 nov 2019

Snel kijken! De knotsgekke comedyfilm Hors Piste staat tijdelijk online. Snel kijken dus!

Eagle Alpine Race
Nieuws - 3 okt 2019

Spectaculaire beelden van de Alpen. Natuurbeschermers zetten een cameraatje op de rug van een Arend om de smeltende gletsjers te laten zien.

BERG Joke Olthaar
Nieuws - 11 mrt 2019

​Een Nederlandse bergfilm? Jazeker! Theater en filmmaakster Joke Olthaar werkt op dit moment aan haar nieuwste project: Berg.

The Horn Netflix
Nieuws - 28 feb 2019

De bergredders van Air Zermatt werden een tijd lang gevolgd door een camerateam dat het harde reddingswerk vastlegde voor de serie The Horn.

Pagina's

Abonneren op Bergfilms