Home » Rubriek

Bergfilms

geschiedenis bergfilms
Reportage - 9 dec 2019

Bekende films zoals Everest (2015) en Free Solo (2018) zijn gemaakt met de nieuwste techniek, maar wist je dat de bergfilm een van de oudste filmgenres is?

Hors Piste
Nieuws - 20 nov 2019

Snel kijken! De knotsgekke comedyfilm Hors Piste staat tijdelijk online. Snel kijken dus!

Eagle Alpine Race
Nieuws - 3 okt 2019

Spectaculaire beelden van de Alpen. Natuurbeschermers zetten een cameraatje op de rug van een Arend om de smeltende gletsjers te laten zien.

BERG Joke Olthaar
Nieuws - 11 mrt 2019

​Een Nederlandse bergfilm? Jazeker! Theater en filmmaakster Joke Olthaar werkt op dit moment aan haar nieuwste project: Berg.

The Horn Netflix
Nieuws - 28 feb 2019

De bergredders van Air Zermatt werden een tijd lang gevolgd door een camerateam dat het harde reddingswerk vastlegde voor de serie The Horn.

Free Solo oscar
Nieuws - 25 feb 2019

​Free Solo, de documentaire over de Free Solo beklimming van El Capitan door Alex Honnold heeft een Oscar gewonnen voor de beste documentaire.

Boris Textor My Road
Nieuws - 23 jan 2019

​Boris Textor is een van de weinige Nederlandse UIAGM Ski- en Berggidsen. In de korte film My Road laat hij zijn passie voor de bergen en voor skiën zien.

Free solo genomieerd voor Oscar
Nieuws - 23 jan 2019

Het gebeurt niet vaak: een bergfilm die genomineerd is voor een Oscar. Free Solo, de documentaire over Alex Honnolds beklimming van El Capitain.

Recensie Free Solo Alex Honnold
Nieuws - 21 nov 2018

Tijdens IDFA bekeek Bert Vonk de documentaire "Free Solo" van Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi over Alex Honnolds free solo beklimming van "El Cap".

Dutch Mountain Film Festival
Nieuws - 31 okt 2018

Het Dutch Mountain Filmfestival wordt afgetrapt in Aken. Tot en met 9 november zie je in Aken en Heerlen de mooiste bergfilms.

Reel Rock Filmtour 2018
Nieuws - 19 sep 2018

Hou jij van klimmen, én van goede films? Pak dan je agenda erbij. De Reel Rock Filmtour komt er aan. Vanaf 11 november tourt het filmfestival door Europa.

Gabriel e a Montanha
Nieuws - 23 mei 2018

Filmliefhebbers opgelet. Deze week verschijnt een nieuwe bergfilm. De film Gabriel e a Montanha vertelt het waargebeurde verhaal van Gabriel Buchmann.

Pagina's

Abonneren op Bergfilms