Nieuws

Alternatieve Elfstedentocht
16 jan 2018

Op de Oostenrijkse Weissensee zijn de voorbereidingen voor de Alternatieve Elfstedentocht in volle gang. Giet it oan volgende week?

Zermatt
9 jan 2018

​Het sneeuwt weer hard in de Alpen. Veel plekken zijn door sneeuw- en modderlawines afgesloten van de buitenwereld. Rondom Zermatt viel de stroom uit.

Mount Expo 2018
9 jan 2018

​Pak je agenda. Op 10 en 11 februari 2018 wordt Mount Expo, dé beurs voor klim- en bergsporters in België weer gehouden in de Flanders Expo Gent.

The Manneken Trip
4 jan 2018

Als ​‘Manneken Trip’, gaat de Belg Arnaud Maldague van noord naar zuid over het Amerikaanse continent, zonder gemotoriseerd vervoer!

Symonyhütte
2 jan 2018

Een plan om de nieuwjaarsnacht hoog in de Symonyhütte te vieren liep bijna uit op een drama toen twee groepen op weg naar de hut verdwaalden.

200 jaar Stille Nacht Heilige Nacht
21 dec 2017

Deze kerstperiode is de kans groot dat Stille nacht, Heilige nacht zingt. Bijna 200 jaar gelden werd dat voor het eerst gezongen in Oostenrijk.

Stoosbahn steilste spoorbaan ter wereld
20 dec 2017

​Hij wordt geprezen als het toppunt van Zwitserse techniek: de nieuwe Stoosbahn. De funiculair is de steilste spoorrails ter wereld. De nieuwe baan vervang

hallucinaties bij bergbeklimmen
19 dec 2017

In verhalen van bergbeklimmers die op grote hoogte waren, staan vaak anekdotes over hallucinaties. Die worden niet veroorzaakt door hoogteziekte, blijkt nu

Sierra Nevada
18 dec 2017

​Het Amerikaanse Californië kampt al lange tijd met droogte. En daardoor zijn de bergen van de Sierra Nevada in Californië hoger geworden

De hoogste berg van Epirus, de Smolikas
15 dec 2017

Griekenland krijgt een nieuwe langste wandelroute. De nieuwe Epirus-trail wordt ongeveer 370 kilometer lang en loopt door de bergachtige regio’s.

Lezersreizen Bergen Magazine
14 dec 2017

​Wist je dat je met Bergen Magazine ook mee op reis kan? Wij organiseren lezersreizen onder begeleiding van ervaren gidsen, zoals onze eigen hoofdredacteur

Mammut Eiger Extreme
13 dec 2017

Klimmers zijn een vreemde diersoort. In de herfst vragen ze zich af wat ze nog kunnen doen als de rotsen te koud en nat zijn om te klimmen, maar er ook nog niet koud genoeg is voor een goede winterse tocht op de lange latten of een harde ijsklimsessie.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws