Nieuws

zilverpad karwendel
17 jun 2024

In Tirol is de eerste ‘digitale’ lange-afstandswandeling uitgezet. Maar voor deze 'digitale tocht', heb je je wandelschoenen nog altijd hard nodig!

kosten kamperen alpen
17 jun 2024

Wat betaal je nou eigenlijk voor een kampeervakantie? Een Duitse website heeft de prijzen van duizenden campings vergeleken. Welk land is het duurst?

omleidingen noodweer duitsland oostenrijk
10 jun 2024

Juni 2024 begon in grote delen van Zuid-Duitsland en Oostenrijk met bijzonder slecht weer. De schade door modderstromen is groot. Dit merk je op de weg.

wandelen Isère Frankrijk
13 mei 2024

In het Franse departement Isère kun je volop wandelen. Deze meerdaagse huttentochten zijn absolute highlights.

hangbrug stubaital
13 mei 2024

Het Stubaital is een spectaculaire attractie rijker. De 110 meter lange brug hoort bij nieuwe wandelroute en geeft een mooi uitzicht op het Stubaital.

Schapen Zermatt
6 mei 2024

In de omgeving van Zermatt grazen elke zomer de Walliser zwartneusschapen. Tijdens je wandeltochten kun je de schapen tegenkomen. Waar? Dat zie je online.

George Mallory everest expeditie
23 apr 2024

Cambridge University heeft een grote collectie brieven van de Britse bergbeklimmer George Mallory (1886-1924) online gezet, waaronder zijn laatste brief.

coolcation
22 apr 2024

Coolcation, het is een term die in steeds meer reisblogs opduikt. Volgens het Amerikaanse reistijdschrift Conde Nast Traveller is coolcation de nieuwste vakantietrend van 2024. Misschien zelfs dé vakantietrend. Maar wat is het?

trein naar zwitserland
15 apr 2024

Slecht nieuws voor wie met de trein van Nederland naar Zwitserland wil: de dagelijkse trein van Amsterdam naar Zwitserland verdwijnt.

klettersteig nauders
15 apr 2024

Nauders, aan de Oostenrijkse kant van de Reschenpas, is met de nieuwe route Goldgrat een uitdagende klettersteigroute rijker.

in memoriam Robert Weijdert
11 apr 2024

Vele bergliefhebbers zullen Robert Weijdert kennen van zijn artikelen en columns waarin de bergen immer een rol spelen. Op 28 maart overleed Robert.

terugtrekking gletsjers
8 apr 2024

Slecht nieuws uit Oostenrijk. De Oostenrijkse Alpenvereniging deelde dit weekend de uitkomst van een onderzoek naar de terugtrekking van gletsjers.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws