Noorwegen

Fjord in Noorwegen

Noorwegen

quarantaine corona noorwegen
Nieuws - 12 aug 2020

Wil je op vakantie naar Noorwegen? Vanaf zaterdag 15 autustus moeten Nederlanders tien dagen in quarantaine als ze aankomen. Voor Belgen gold de regel al.

Wandelen in Noorwegen
Blog - 13 jan 2020

Er is toch een land minstens zo mooi als Nieuw-Zeeland, en dat is Noorwegen. Deze wandelingen in Noorwegen moet je zeker gemaakt hebben.

Wandelen in de Noorse Telemark
Reportage - 2 sep 2019

De beschreven tochten liggen in West-Telemark rond de dorpen Vrådal en Dalen. Vrådal ligt 170 km kilometer ten noorden van havenstad Kristiansand. Dalen ligt een kleine 50 km kilometer ten westen van Vrådal. Typisch zijn de tientallen kilometers lange meren Nisser, Vråvatn en Bandak, die worden ingesloten door tot 1000 meter hoge bergen.

fjordline aanbieding
Vakantietip - 9 mei 2019

Zoekt u een heerlijk wandelgebied, maar wilt u niet te ver reizen om er te komen? Dan is de regio Telemark in het zuidoosten van Noorwegen een aanrader.

Noorse berg Mannen beklimmen
Blog - 30 mei 2018

In het midden van de buik van Noorwegen ligt Romsdalen. Geroemd, maar ook berucht om één van de gevaarlijkste bergen van Noorwegen: Mannen.

Loen Skylift
Nieuws - 5 mrt 2018

​De steilste kabelbaan ter wereld ligt in Loen, Noorwegen. De kabelbaan brengt bezoekers vanaf de oevers van het Nordfjord naar de top van de berg Hoven.

Lysefjorden. Foto A. Gruhle
Reportage - 6 sep 2017

De herfst is een prachtig seizoen voor een bergwandeling in Noorwegen. Het landschap krijgt al herfstkleuren en de temperaturen zijn nog aangenaam.

Het hele jaar hiken in Noorwegen. Foto A. Conu
Vakantietip - 31 aug 2017

​Bij de Noren zit wandelen in het bloed. En daarom wandelen de Noren het liefst het hele jaar door.

midzomer
Nieuws - 19 jun 2017

​Deze week worden op veel plaatsen de midzomerfeesten gevierd. In de langste dag van het jaar, de midzomernacht, zijn er op veel plekken in Europa feesten.

preikestolen
Reportage - 6 mei 2017

Go North! Weinig plaatsen op de wereld zijn landschappelijk zo gevarieerd als Noorwegenmet prachtige wandelgebieden rond grootse fjorden

St olavsweg in Dovrefjell. foto H. Dahl
Reportage - 25 apr 2017

Bij Noorwegen denk je niet direct aan een pelgrimsroute. Wie eens een andere vakantie Scandinavië wil doen, loopt de Olavsvegen van Oslo naar Trondheim.

Rondane. foto A. Gjengedal
Reportage - 25 apr 2017

Een mooie manier om de indrukwekkende natuur van Noorwegen te ontdekken is een wandeltocht van hut naar hut. Dit kan met of zonder hulp van een berggids. In Noorwegen is er een speciale organisatie in het leven geroepen die zich bezig houdt met exploitatie van ruim 550 hutten verspreid over het land, Den Norske Turistforening (DNT)
 

Pagina's

Abonneren op Noorwegen