Noorwegen

Fjord in Noorwegen

Noorwegen

zeilen en sneeuwschoenwandelen
Blog - 25 mrt 2024

De reis ‘Zeilen en sneeuwschoenwandelen in Noorwegen’ is voor het eerst georganiseerd. Mountain Leader Allard en schipper Olivier stonden aan het roer.

allemansrecht in scandinavië
Reportage - 1 mei 2023

Wie op vakantie naar Scandinavië gaat, krijgt er bijna vanzelfsprekend mee te maken: het Allemansrecht. Maar wat is dit bijzondere 'recht om te zwerven'?

boot nederland-noorwegen
Nieuws - 27 mrt 2023

In 2022 startte Holland Norway Lines een veerdienst tussen Noorwegen en Nederland. Maar na een jaar verhuist de veerdienst alweer. Naar Duitsland.

tips tegen muggen
Nieuws - 14 apr 2022

Sommige berggebieden zijn berucht om de muggen. Zeker in de Schotse hooglanden en Scandinavië vliegen 's zomers zwermen muggen rond. Hoe ontwijk je die?

boot eemshaven noorwegen
Nieuws - 1 nov 2021

Goed nieuws voor Noorwegen-liefhebbers. Vanaf het voorjaar van 2022 komt er een veerverbinding tussen Nederland en Noorwegen.

Trolltunga: de engste Instagramplek ter wereld
Reportage - 23 okt 2020

In Noorwegen zijn er veel perfecte Instagramplekken, maar de ultieme en gevaarlijkste is toch echt wel de Trolltunga.

quarantaine corona noorwegen
Nieuws - 12 aug 2020

Wil je op vakantie naar Noorwegen? Vanaf zaterdag 15 autustus moeten Nederlanders tien dagen in quarantaine als ze aankomen. Voor Belgen gold de regel al.

Wandelen in Noorwegen
Blog - 13 jan 2020

Er is toch een land minstens zo mooi als Nieuw-Zeeland, en dat is Noorwegen. Deze wandelingen in Noorwegen moet je zeker gemaakt hebben.

Wandelen in de Noorse Telemark
Reportage - 2 sep 2019

De beschreven tochten liggen in West-Telemark rond de dorpen Vrådal en Dalen. Vrådal ligt 170 km kilometer ten noorden van havenstad Kristiansand. Dalen ligt een kleine 50 km kilometer ten westen van Vrådal. Typisch zijn de tientallen kilometers lange meren Nisser, Vråvatn en Bandak, die worden ingesloten door tot 1000 meter hoge bergen.

fjordline aanbieding
Vakantietip - 9 mei 2019

Zoekt u een heerlijk wandelgebied, maar wilt u niet te ver reizen om er te komen? Dan is de regio Telemark in het zuidoosten van Noorwegen een aanrader.

Noorse berg Mannen beklimmen
Blog - 30 mei 2018

In het midden van de buik van Noorwegen ligt Romsdalen. Geroemd, maar ook berucht om één van de gevaarlijkste bergen van Noorwegen: Mannen.

Loen Skylift
Nieuws - 5 mrt 2018

​De steilste kabelbaan ter wereld ligt in Loen, Noorwegen. De kabelbaan brengt bezoekers vanaf de oevers van het Nordfjord naar de top van de berg Hoven.

Pagina's

Abonneren op Noorwegen