Spanje

Pyreneeën in Spanje

Spanje

Spanje staat bekend om haar heerlijk warme stranden, maar ook om de bergen! In Spanje liggen meerdere grote berggebieden waar je een heerlijke zomerse of winterse bergvakantie kan doorbrengen. Staatkundig gezien horen ook de bergen van de Canarische eilanden bij Spanje.

De berggebieden in Spanje

Spanje bestaat voor het grootste deel uit hoogvlakte en berggebieden. Het bekendste berggebied in Spanje is waarschijnlijk de Pyreneeën, op de grens met Frankrijk. Andere bekende berggebieden in Spanje zijn de Sierra Nevada en het Cantabrische gebergte.

Bekende bergen in Spanje

De hoogste bergen in Spanje zijn de Mulhacén (3482 meter) in de Sierra Nevada, de Pico de Aneto (3404 meter) in de Pyreneeën en de Picos de Europa (2648 meter) in het westen van het land. De hoogste berg van Spanje ligt niet op het vasteland, maar op de Canarische Eilanden. Dat is de Pico del Teide op het eiland Tenerife die 3718 meter hoog is.

Natuurparken in Spanje

Spanje kent een zeer gevarieerd natuurlandschap met prachtig hooggebergte, kustgebieden en bossen. Het Nationaal park Picos de Europa, het Nationaal park Ordesa y Monte Perdido en het Nationaal park Doñana zijn enkele voorbeelden.

Wandelen in Spanje

Spanje is een ideaal wandelland voor wandelaars die willen genieten van rust, stilte en ruige natuur. In het binnenland van Spanje kun je uren wandelen zonder een mens tegen te komen. Er is in Spanje volop keus uit routes die je in één dag kunt wandelen, maar je kan ook kiezen voor grote meerdaagse wandelroutes. Je wandeling door Spanje kan zelfs thuis bij je eigen voordeur beginnen! Vanuit heel Europa gaan er wandelroutes naar het bekende bedevaartsoord Santiago de Compostella in het noorden van Spanje.

Accommodaties in Spanje

De accommodaties in Spanje zijn net zo gevarieerd als het land zelf. Van grote hotels in de toeristencentra tot kleine pensionnetjes op het platteland. Hier vind je accomodaties voor je bergvakantie in Spanje.

Feesten en tradities in Spanje

Spanje is een erg katholiek land, en dat betekent ook dat de kalender van feesten in tradities in Spanje voor een groot deel bepaald wordt door de katholieke feestkalender. Sommige van die traditionele religieuze feesten trekken duizenden belangstellenden, het kan dus druk zijn! Buiten de feesten kun je in Spanje ook genieten van andere tradities die het hele jaar door te zien en beleven zijn. Bezoek ook eens een echte flamenco dans!

Hoe kom je er?

Spanje is een bekend vakantieland en dat maakt dat Spanje goed bereikbaar is. Houd er rekening mee dat op de meeste snelwegen in Spanje tol geheven wordt. Wie niet wil stoppen bij een tolpoortje, kan ervoor kiezen om een VIA-t aan te schaffen. Dit is een apparaatje dat in je auto geplaatst kan worden en dat automatisch de tol registreert. De VIA-t kan worden aangeschaft bij Spaanse banken.  

Gijon header
Reportage - 21 dec 2023

De meeste mensen kennen Gijon vooral van zijn prachtige zandstranden en gezellige historische wijken. Maar wist je dat je hier ook heerlijk kunt wandelen?

el caminito del rey
Reportage - 17 apr 2023

El Caminito del Rey is niet het langste wandelpad van Spanje. Maar toch is het een van de beroemdste wandelroutes. De route is berucht en populair.

Pico del teide
Vakantietip - 4 apr 2023

De Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Afrika, hebben enkele van de meest spectaculaire bergen in Spanje en Europa.

bergwandelen spanje
Reportage - 22 aug 2022

De Spaanse bergen staan bekend om de natuur. In de Pyreneeën, maar ook in de rest van Spanje vind je prachtige berggebieden die een bezoekje waard zijn.

Wandelvakantie Asturïe
Reportage - 27 jun 2022

Land van bergen en zee, van rust en ruimte, van gastvrijheid en veel natuur. De Noord- Spaanse provincie Asturië is een prachtige wandelbestemming.

Wandelvakantie catalonië
Reportage - 16 dec 2021

Of het nou het gevarieerde landschap is, het klimaat, de cultuur, de stilte of juist het bruisende leven, er zijn talloze redenen om naar Catalonië te gaan

Bergwandelen Picos de Europa
Reportage - 11 okt 2021

Het is een van mooiste bergwandelingen in Europa: El Anillo de Picos in de Spaanse regio Asturias, langs de hoogste toppen van het Cantabrisch Gebergte.

smeltende gletsjers pyreneeen
Nieuws - 6 sep 2021

​Wie nog een gletsjertocht door de Pyreneeën wil maken, moet snel zijn. Volgens Spaanse onderzoekers is de laatste gletsjer over twintig jaar gesmolten.

De 10 hoogste bergen van Spanje
Reportage - 4 nov 2020

Veel van de hoogste bergtoppen liggen in het welbekende gebergte, de Pyreneeën. Dit zijn de 10 hoogste bergen van Spanje.

code oranje frankrijk spanje
Nieuws - 24 aug 2020

Vakantiegangers opgelet: met ingang van de nacht van maandag op dinsdag, verklaart de Nederlandse regering delen van Frankrijk en heel Spanje ‘oranje’.

Fietsvakantie Catalonië
Reportage - 17 sep 2019

Catalonië dan wel klein lijken, maar de natuur is ongerept en divers, een fijne plek voor de vakantieganger die van natuur houdt. Het hele jaar door!

Wandelen in Spanje
Reportage - 30 apr 2019

Spanje is de perfecte bestemming voor een geslaagde wandelvakantie. Met deze vier tips kan een wandelvakantie in Spanje bijna niet meer mis gaan.

Pagina's

Abonneren op Spanje