Avontuurlijk wandelen door Noorwegen

Kamperen op de Lofoten. Foto A. Conu
Hou je van hiken door ruige en ongerepte natuur? Dan is Noorwegen dé vakantiebestemming voor jou. Wandelen zit de Noren in het bloed, dat zie je aan de mooie uitgezette wandelroutes die je overal in Noorwegen kan vinden. Wandelend kom je op mooiste plekken van Noorwegen. Wandel langs hoge bergwanden, geniet van uitgestrekte vergezichten en ongerepte natuur. Noorwegen heeft alles te bieden voor een uitdagende wandelvakantie. 

foto S. Hjørnevik

Noorwegen staat bekend om de Fjorden. Geniet van de ongerepte natuur en de uitzichten. Bijvoorbeeld op een van de beroemde wandelroutes naar de Preikestølen, de Romsdalseggen-bergrug of beklim de Trolltunga!

In Noord-Noorwegen geniet je van de middernachtzon. Het wordt in het noorden van Noorwegen de hele zomer lang niet donker! Geniet van dit bijzondere schouwspel op een paar van de meest lonende wandelroutes in Noorwegen. 

Oost-Noorwegen

Het oosten van Noorwegen brengt je tot grote hoogte. Hier vind je de hoogste berg van Noorwegen: de Gaustatoppen. Die kun je met het hele gezin beklimmen! En als je van meer uitdaging houdt, kun je onder begeleiding van een gids ook een tocht maken over de gletsjers van de hoogste berg van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen

In het zuiden van Noorwegen wandel je prachtig langs de kust.  De korte wandelroutes in Zuid-Noorwegen zijn geschikt voor het hele gezin! En kun je tijdens je vakantie echt niet zonder je klimgordel? Dan kun je in Zuid-Noorwegen de langste via-ferrata van Noord Europa proberen!

 
Jotunheimen. foto Anders Gjengedal/www.visitnorway.com

Wandelen in de Noorse natuur is altijd prachtig, deze 10 routes verdienen een extra vermelding.  Als fervente wandelaar kan je hier je hart ophalen en of dit nou wild en extreem is of eerder makkelijk en kindvriendelijk, in beiden voorziet Noorwegen.

Rondane. foto A Gjengedal-Innovation Norway

Een mooie manier om de indrukwekkende natuur van Noorwegen te ontdekken is een wandeltocht van hut naar hut. Dit kan met of zonder hulp van een berggids. Den Norske Turistforening (DNT) zorgt voor meer dan 550 hutten in Noorwegen.

Een wandeling naar de Preikestølen is een ervaring om nooit te vergeten. Zeker niet als je vroeg vertrekt. Dan zie je de zon opkomen vanaf de Preikestølen. Adembenemend. 

De hoogste berg van Noorwegen

De Gaustatoppen is de hoogste berg van Noorwegen. De top is goed met het hele gezin te beklimmen. Bij helder weer kun je vanaf de top meer dan de helft van Noorwegen zien! 

Besseggen

De Besseggenroute door de Jotunheimen is met recht een toproute. En als je boven bent, strekt een bijzonder uitzicht voor je uit. Een groen én een blauw meer strekken zich voor je uit

Op avontuur in Noorwegen

Wandelen door de wilde natuur zit de Noren in het bloed. Of het nou een korte wandeling is of een dagenlange trektocht is. In de bergen, langs de kust of door de bossen. Ontdek zelf de fantastische natuur van Noorwegen en ga mee op avontuur! 

Ga mee!

Fotocredits
-inleiding: kamperen op de Lofoten. Foto: A. Conu
- Fjord-Noorwegen:  foto S. Hjørnevik
- Noord- Noorwegen: foto A. Conu
- Oost-Noorwegen: foto N. Bjørholt
- Zuid-Noorwegen: foto T. Rakke
- 10 mooiste wandelroutes: foto A. Gjengedal
- Van hut naar hut: Rondane. foto A. Gjengedal
- De Preikestolen: foto A. Gruhle
- De Gaustatoppen: foto T. Stegarud
- Besseggen: foto E. Kristiansen
- Op Avontuur: foto T. Stegarud