Beleef een actieve vakantie in Tirol


Elke zomer komen veel mensen weer naar Tirol om te genieten van een actieve vakantie in de bergen. En waarom niet? In Tirol heb je alle ruimte om je vakantie actief te besteden. Wandelen, fietsen, je kan alle kanten op. Door de bergen ligt maar liefst 24.000 kilometer aan uitgezette wandelroutes die door de Alpenvereniging worden onderhouden. Die routes lopen langs zo’n 170 berghutten die door de Oostenrijkse Alpenvereniging worden beheerd, maar daarnaast heb je nog heel veel andere berghutten en restaurants. Voor wie van razendsnel door de bergen zoeven houdt, is er ook 5600 kilometer aan mountainbike- en fietsroutes uitgezet. Door de bergen lopen zelfs 80 speciale singletrails voor de fanatieke mountainbikers.
 

Fietsen in Tirol


Fietsen in Tirol is meer dan zwoegen over smalle bergpaadjes. Door de bergen lopen ook prachtige fietsroutes voor gezinnen, e-bikers en ‘gewone’ fietsers. Met 920 kilometer aan fietspaden, hoef je je geen moment te vervelen. Zonder allerlei steile beklimmingen en moeilijke afdalingen, kan je dagenlang genieten van routes langs grote meren en knusse dorpjes, maar tegelijk verlies je de machtige 3000’ers niet uit het oog. 

Hier vind je meer informatie over de mooiste fietsgebieden in Tirol 


Mountainbiken in Tirol

Wie juist van een uitdagende fietsroute houdt, kan ook z’n hart ophalen in Tirol. In de zomer is Tirol een paradijs voor mountainbikers, met 5600 kilometer aan mountainbikeroutes. Met de 32 etappes lange Bike Trail Tirol, heeft Tirol zelfs de langste mountainbikeroute van de Alpen in huis. Doe je het liever iets rustiger aan? Dan is de Bikeschaukel Tirol iets voor jou. Op die route helpen de liften je een handje bij al die hoogtemeters.

Bekijk alle mountainbikeroutes in Tirol 


Op de e-bike door Tirol

Ontspannen Tirol verkennen? Neem dan een e-bike. Zeker als je nog even moet wennen aan de hoge bergen van Tirol, kan een e-bike een uitkomst zijn. Overal in Oostenrijk zijn moderne e-bikes te huur, waarmee je prachtige routes kan fietsen. En bang voor een lege accu? Nergens voor nodig. Op veel plekken zijn oplaad- en omruilpunten waardoor je nooit met een lege stil komt te staan. Hoe goed je met de e-bike uit de voeten kan in Tirol, merk je in de Kitzbüheler Alpen en het Kaisergebergte. Daar vind je namelijk de E-BikeWelt Kitzbüheler Alpen – Kaisergebirge, de grootste e-bike regio ter wereld.

Kijk hier voor veel meer mooie  e-bikeroutes en tips 

Door het Windautal fiets je vanaf Kirchberg naar Gasthaus Steinberg. Zonnige delen en schaduwrijke stukken wisselen elkaar af, terwijl je na elke klim een prachtig uitzicht hebt op de Kitzbüheler Alpen en de Wilder Kaiser.

Deze route is een etappe van de Tirol Mountain Bike Safari. Voor deze tocht moet je 400 meter klimmen, maar de tocht biedt ook voldoende afdalingen voor mensen die hun kunsten downhill willen verbeteren. Ook volg je een stuk van een oude weg die uit de Romeinse tijd stamt.

 

 

Wandelen langs de bergmeren van Tirol


Verstopt tussen de bossen en de bergen in Tirol liggen glinsterende bergmeren. En wat is een mooier doel van je bergwandeling dan zo’n mooi glinsterend bergmeer op een warme zomerdag? En denk niet dat zo’n wandeling naar een bergmeer alleen maar een makkelijk wandelingetje is. Sommige bergmeren liggen best hoog in de bergen. de Zireiner See ligt op 1.799 meter hoogte in het Rofan-gebergte en de wandeling ernaartoe is een pittige klim!

Alle routes voor wandelen en zwemmen in de bergmeren van Tirol


Wandelen langs de Tiroler watervallen

Wat is er mooier dan een enorme watermassa die bulderend en schuimend van een bergwand af komt storten? Of juist een stroompje dat zachtjes kabbelend en borrelend naar beneden stroomt. In Tirol vind je veel watervallen. Van grote tot kleine en mystieke. Wat denk je bijvoorbeeld van de grote Stuibenfall of juist de kleine Schleier waterval?

de watervallen in Tirol, die te voet goed te bereiken zijn


Wandelen door kloven en ravijnen

In de kloven en ravijnen van Tirol wordt een bergwandeling pas echt spannend. Via loopbruggen daal je langs riviertjes af in de kloven, terwijl de imposante bergwanden hoog boven je uittorenen. Kijk daarom goed om je heen, want de natuur in de kloven is vaak spectaculair, met woeste beekjes en bijzondere natuur.

Ontdek de mooiste kloven en ravijnen om doorheen te wandelen 

In deze kloof staat je een waar natuurspektakel te wachten. Waaghalzen kunnen een duik in het kristalheldere water maken. Wie het droog wil houden wandelt over de bruggen door de kloof die ook op keizer Frans Jozef en zijn vrouw Sissi veel indruk maakte.

De Stuibenfall is de hoogste waterval van Tirol. In 2016 opende een nieuw wandelpad richting de waterval, waardoor je er nu makkelijk naartoe kan lopen. Onderweg wandel je over een 80 meter lange hangbrug en heb je op veel uitzichtpunten alle tijd om de waterval te bekijken.

 

Het sportieve hoogtepunt van 2018 wordt het WK wielrennen dat in Tirol verreden wordt. Dit is een van de belangrijkste wielerevenementen ter wereld en in 2018 komt het evenement voor het eerst naar Tirol. Meer weten? 

Tijd om je spullen te pakken! Alle informatie die je nodig hebt voor een vakantie in Tirol kun je hier vinden in de online reisgids van Tirol. Daar vind je de mooiste routes om te wandelen en te fietsen, maar natuurlijk ook accommodaties waar je –met of zonder fiets- terecht kan voor een rijne overnachting. Bekijk de online reisgids snel!