Chablais Alpen

Chablais Alpen

De Chablais Alpen liggen deels in Zwitserland, in het kanton Wallis en deels in de Haute Savoie in Frankrijk. De hoogste berg ligt in het Franse deel bij Avioraz: de Hauts-Forts is 2466 meter hoog. De bergen in de Chablais Alpen zijn relatief gemakkelijk te beklimmen, maar er zijn ook routes die voor ervaren bergbeklimmers een uitdaging vormen. Vanaf de toppen heb je een schitterend uitzicht over het meer van Genève, de Mont Blanc en de Zwitserse Alpen (Wallis, Berner Oberland)

In de Chaiblas Alpen zijn veel meren te vinden, zoals het meer van Genève, het Lac de Tavaneuse en het Lac de Damoz des Moulins. Hier vind je het populaire skigebied Portes du Soleil. Het skigebied heeft 730 kilometer aan piste. Bekende plaatsen in de Franse Chablais Alpen zijn Châtel, La Chapelle d'Abondance, Abondance, Morzine, Avoriaz, Montriond, Les Gets, Saint Jean d'Aulps. 

Reportage - 11 apr 2014

Het Chablais Geopark is een gebied in de Franse Alpen met een straal van ongeveer 70 km waarbinnen de ontstaansgeschiedenis van de complete bergketen is te herleiden. Sinds 2012 is het Geopark officieel erkend door UNESCO.

Abonneren op Chablais Alpen