Italiaanse bergzomer in Trentino

Zomer in Trentino. Foto Trentino Marketing - Daniele Lira
Zomer in Trentino. Foto Trentino Marketing - Carlo Baroni

Trentino: beleef La Dolce Vita tussen bergen en meren

Verscholen tussen bergen en meren is Trentino een waar vakantieparadijs voor de actieve vakantieganger. Op slechts 1.000 kilometer van Nederland beleef je het echte Italië. Laat je overdonderen door de indrukwekkende Dolomieten die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, de 297 helderblauwe meren, de vele fiets- en wandelroutes door de ongerepte natuur en de voortreffelijke Italiaanse keuken.

Benvenuti in Trentino

Bergwandelen in Trentino. Foto Trentino Marketing - Carlo Baroni

Met meer dan 5.000 km aan gemarkeerde paden door groene valleien en langs hoge Dolomietentoppen is Trentino een wandelbestemming pur sang. De paden zijn geschikt voor beginners maar ook voor de ervaren wandelaar, het is eenvoudig om je eigen route samen te stellen of een excursie te boeken. De klimtocht Dolomiti Panorama Trek behoort tot een van de hoogtepunten. Deze driedaagse route gaat dwars door het landschap van de Dolomieten. Onder de noemer ‘Dolomiti di Brenta Trek’ vallen meerdere bijzondere routes, door het landschap van de Brenta Dolomieten.
Foto Trentino Marketing - Carlo Baroni

Zomer aan een Italiaans meer. Foto Trentino Marketing - Daniele Lira

Op de 297 helderblauwe meren en vele rivieren die Trentino rijk is, kun je uitstekend terecht voor de nodige dosis ontspanning. Het Gardameer is het bekendste meer van Trentino, maar ook het kleine zusje, Ledromeer, is perfect voor een heerlijke vakantie aan het water. Het Levicomeer, beroemd om zijn termaalbaden en het Molvenomeer, is omgeven door de indrukwekkende toppen van de Brenta Dolomieten. Beiden hebben de ‘blauwe vlag’; een eco-label dat aangeeft dat het meer veilig, schoon en duurzaam is! Meer actie? Ga SUPPEN, kanoën of zeilen! 
Foto Trentino Marketing - Daniele Lira

Zomervakantie in Trentino op Bergwijzer.nl

Vakantie midden in de bergen

Een week lang avontuur en plezier midden in de bergen van Val di Fassa. 7 nachten in een appartement al vanaf € 434,-! 
Boek nu >
 

Foto APT Val di Fassa  – Nicola Angeli 

Zomervakantie in de bergen van Trentino op Bergwijzer.nl

Familievakanties aan het water

Erop uit met het hele gezin! Ontdek met de hele familie de bergen rondom het Gardameer. Boek nu een uitdagende vakantie in Riva del Garda vanaf € 564,-!
Boek nu >

Foto Garda Trentino – G. Calzà

Fietsen in Trentino

Met ruim 400 kilometer aan fietspaden in Trentino is er genoeg keuze om op de trappers te stappen! Daarbij beschikt de Italiaanse regio ook over ruim 1800 MTB kilometers, voor gepassioneerde mountainbikers een ware belevenis. Wil je het rutiger aan doen, dan zijn er ook schitterende routes voor de e-bike. 
Foto: Trentino Marketing - Ronny Kiaulehn

Hiken naar de mooiste concertzaal ter wereld op Bergwijzer.nl

Van 2 juli t/m 26 augustus 2016 zijn de Dolomieten in Trentino het decor voor The Sounds of the Dolomites. Sommige ‘concertzalen’ zijn eenvoudig te bereiken, maar aan andere concerten gaat een serieuze bergtocht vooraf. Voor de ervaren wandelaar zijn er meerdaagse muzikale wandeltochten te midden van UNESCO werelderfgoed.
Foto: Trentino Marketing - Daniele Lira

Wandelvakantie in Val di Ledro Trentino op Bergwijzer.nl

Wandelvakantie in Val di Ledro

Ontdek te voet de bergen en de valleien van Val di Ledro met prachtige vergezichten op het Ledromeer. Boek nu je vakantie met een sportief tintje. 7 nachten al vanaf € 239,-
Boek nu >
 

Foto Val di Ledro – Roberto Vuilleumier

Fietsen in Trentino op Bergwijzer.nl

Fietsliefhebbers opgelet!

Trentino biedt jou 400 kilometer verharde fietspaden en 1.800 kilometer MTB-paden! Een week lang op fietsavontuur en plezier in Valsugana, nu vanaf € 385,- per week!
Boek nu >

Foto: APT Valsugana  

 

Bijzonder: overnacht in een berghut 

Ontdek het (berg)leven van Trentino en bezoek een berghut, op prachtige locaties én met een goed culinair aanbod! Een berghut op een prachtige locatie is Rifugio Brentei, deze ligt op 2.182 meter hoogte en wordt omgeven door de Dolomieten. Uniek om hier de zonsopgang en ondergang mee te maken! Zelfs in de vroege herfst is het nog mogelijk om wandelingen naar en vanuit de berghut te maken. 

Boek nu jouw bijzondere overnachting in de bergen >

Foto: Trentino Marketing - Daniele Lira

 


Wil je nog meer te weten komen over Trentino?

Kijk dan op onze website voor mooie aanbiedingen, vakantietips en de mooiste plekken!