Lezersreizen 2018

Wandel mee met Bergen Magazine! Voor het vijfde jaar op rij organiseren we leuke, uitdagende wandeltochten. De kers op de taart is de wandelreis in het Amerikaanse Zuidwesten.

Lezersreizen Bergen Magazine

Ga jij met ons mee?

28 september – 13 oktober2018 - Natuurparken van het Wilde Westen

Unieke wandelreis naar de mooiste natuurgebieden van Utah, Colorado en Arizona. Het Coloradoplateau is een bergachtig gebied met indrukwekkend mooie canyons, uitgeslepen in zandsteen door de Coloradorivier. Meerdere dagen achtereen komen we niet onder de 2000 meter! We ondernemen stevige dagwandelingen in parken zoals Zion, Bryce, Arches, Capitol Reef, waar we de toeristenstromen handig ontwijken, en we dalen zelfs af in de Grand Canyon. We gaan met een Navajo-indianengids op pad in Monument Valley en het verbazingwekkende Antelope Canyon. In Mesa Verde laat een park ranger ons de bijzondere ruïnes van de oude Anasazi-cultuur zien.

Dit is een unieke en onvergetelijke natuurreis naar een van de mooiste gebieden op aarde, samengesteld en begeleid door hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde die al vele tientallen keren in het gebied is geweest.

€ 2095 p.p. (kamer+ontbijt, exclusief vlucht) – inschrijven vóór 30 juni.
Boek voor 15 februari en krijg € 100 p.p. korting.

Huttentochten

Wil je kennismaken met hoe bijzonder het hooggebergte is, weg van de ‘beschaving’? Of gewoon met gelijkgestemde bergwandelaars de bijzondere natuur van de Alpen ontdekken? We organiseren enkele schitterende trektochten in de Hohe Tauern, Bregenzerwald, Stubaier Alpen en de Dolomieten.

30 juni-5 juli Bregenzerwald (Vorarlberg)

In het bekende plaatsje Schoppernau, op amper 8 uur rijden van bij ons, beginnen de Alpen al! Dat maakt het mogelijk dat we de namiddag van aankomst zelf nog anderhalf uur omhoog kunnen wandelen om in een gezellige berghut op de alm te overnachten. Daarna lopen we in vier dagen tussen marmotten en gemzen over rotsige bergkammen met fantastische uitzichten op de Lechqueller en Allgäuer Alpen.

Dit is een fotogenieke toer waar ook beginnende 'huttentochters' of kinderen met bergwandelervaring van zullen genieten.

€ 595 p.p. (halfpension) – inschrijven vóór 25 mei

6-11 juli Hohe Tauern (Oost-Tirol)

Onze klassieker! We wandelen vanuit het Matreier Tauernhaus, een historische herberg aan de Felbertauernstrasse in Ost-Tirol, langs drie hutten met zicht op de Grossvenediger, de derde hoogste berg van Oostenrijk. We blijven continu hoog boven het Innergschlöss wandelen, het 'mooiste dal van de Oost-Alpen' volgens de Oostenrijkers. De vergletsjerde pyramide van de Grossvenediger houdt ons elke dag gezelschap.

Dit is een zeer afwisselende en lonende tocht voor bergwandelaars met een goede conditie en enige bergwandelervaring.

€ 595 p.p. (halfpension) – inschrijven vóór 25 mei

Weten hoe je zo'n huttentocht beleeft? Hier lees je meer over de huttentocht door het Bregenzerwald

Op reis met Bergen Magazine

Een drie tot vierdaagse tocht organiseren we op de door jou gewenste datum en voor kleine groepen vanaf 5 personen. Maatwerk dus, waarover je beter eerst met ons contact kunt opnemen (vergeet daarbij niet te vermelden dat je ons via Bergwijzer hebt gevonden!).

De reizen worden georganiseerd in samenwerking met Mild Adventures.

Ga mee op reis