Bergen Magazine nummer 4 van 2015

Cover Bergen Magazine 4

In dit nummer de mooiste watervallen om naartoe, langs, omhoog en voorbij te wandelen. Met onder andere: Krimmler Wasserfal, Grawa-watervall, Skaftafell, Staubachfall Lauterbrunner Tal en Sisters Geiranger.

Een interview met René de Bos, de eerste Nederlander op de Mount Everest. Bergen Magazine vroeg aan René de Bos hoe deze gebeurtenis hem indertijd raakte en hoe hij daar nu, 25 jaar na zijn geslaagde expeditie, op terugkijkt.

Zwitserlandse zonnigste Ticino: Val Verzasca en Valle Maggia. We reizen door de tijd in Zwitserlands zuidelijkste dalen.

Een interview met Robert Eckhart, over zijn adembenemende fotoboek “People of Nepal”.

Een reportage over de smokkelpaden in de Franse Jura. Tussen de glooiende weilanden en uitgestrekte bossen van de Franse Jura vind je indrukwekkende geologische formaties. Daarnaast ligt Jura op de grens met Zwitserland, waar smokkelwaar al eeuwenlang de weg over de grens vindt.

De prachtige vergezichten van het Peak District. Misschien niet het hoogst gelegen gebied in het Verenigd Koninkrijk, maar bergachtig is het zeker. Het Peak District verrast met haar rotsrijke kammen, milde scrambles en prachtige uitzichten.

Het romantische, onontdekte gebergte in Italië: de Dolomiti Bellunesi. Het Nationaal Park Dolomiti Bellunesi is rauw en ruig. In het zuidelijke deel zijn zelfs geen kabelbanen en nauwelijks bemande berghutten.    

En natuurlijk nog veel meer!