Bergen Magazine 2016-4

Bergen Magazine 4 2016

 

3 unieke wandelparadijzen

(Waar je ook in de herfst van kunt genieten)

  1. Wandelen in het woeste land: de bergen van Schotland: Eind oktober brachten we een bezoek de Schotse nationale parken Cairngorms en Loch Lomond & The Trosssachs. Met meer dan 55 bergen hoger dan 900 meter en een oppervlakte van ruim 4000 vierkante kilometer, is Cairngorm National Park zelfs voor Schotse begrippen iets heel bijzonders. 
  2. Indian Summer in de Adirondock Mountains (V.S.): sommige natuurervaringen wil je een keer in je leven meegemaakt hebben. Vorig jaar kreeg hoofdredacteur Jonathan VandeVoorde eindelijk de kans om de befaamde indian summer te beleven, de periode waarin de bossen zich in de felste kleuren tooien. Dat was in de Adirondack Mountains in het noorden van de staat New York. Het hoogtepunt van de trip was een trektocht van drie dagen lange trektocht in de High Peaks Wilderness, het hart van het gebergte.
  3. Ongerepte wildernis in Noorwegen: Wie van zuid naar noord door Noorwegen reist, komt vroeg of laat door aan bij het bergplateau Dovrefjell. Geen ontkomen aan. Het bergplateau neemt een centrale plaats in Noorwegen in.Reeds duizenden jaren geleden trokken mensen door het gebied. Maar het is niet alleen een gebied om door te reizen, maar ook een mooie uitdaging voor de bergwandelaar. Om de natuurschatten van de hoogvlakte te verkennen. Of om een van de hoogste bergen van Noorwegen, de Snøhetta, te beklimmen. Een heel berggebied ligt aan je voeten. 

5 wandelingen tussen hemel en aarde

Wandelen over een bergkam, tussen hemel en aarde, is misschien wel het mooiste wat er is. Wij zochten 5 adembenemende wandelingen voor je uit.

Wandelklassieker: Corsica’s GR 20

De GR20 die het ‘granieten eiland’ Corsica in de Middellandse Zee doorkruist, is een klassieker. Drukbelopen, dat wel, maar onvoorstelbaar mooi en afwisselend. De route wordt ook wel de zwaarste tocht langeafstandswandelroute van Europa genoemd. 

De mooiste trektocht van de Alpen

De Tour de du Balmhorn op de grens van Berner Oberland en Wallis behoort niet tot de bekendste, maar wel tot de mooiste trektochten van de Alpen. Vanwege de mooie paden en het sublieme landschap dat telkens wisselt van onherbergzaam naar lieflijk. 

Aanrader: de Zuid-Beierse Alpen

Wandelen in de Zuid-Beierse Alpen was onder Laaglanders ooit populair, maar daar zit al sinds geruime tijd behoorlijk de klad in. Waar om zou je hier stoppen als je een paar uur later in Noord-Italië zit? Het gevolg is een volkomen misplaatste onderwaardering van deze prachtige wandelregio. Tijd voor een herwaardering.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Kies dan als extra cadeau bij je abonnement 3 eerder verschenen nummers van Bergen Magazine, dan ontvang je dit nummer ook thuis! Hou onze Facebook-pagina in de gaten voor meer nieuwtjes over het komende nummer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van het laatste bergwandelnieuws!

1 JAAR VAN € 29,50 VOOR € 17,95 + CADEAU!