Bergen Magazine 2017-2

Bergen Magazine

In het komende nummer van Bergen Magazine

THEMA: 

Over Oostenrijkse almen. We wandelen over de Fieberbrunner Höhenweg, de Salzburger Almenweg en de Kitzbüheler Alpen Trail.

Alm: geen woord dat zoveel meer betekent dan alleen maar bergweide. De kleuren van bergbloemen en de geur van gras, het geklingel van de koeienbellen en de frisse avondlucht die op je tong tintelt. Na een lange wandeling over de almen proeven van het beste wat de waard of waardin in hun herberg vers bereid hebben. Kortom, op z’n Oostenrijks genieten in het bergparadijs. Daar hebben ze trouwens ook weer een woord voor: Almidylle.

En ook nog:

Pluk je eigen picknick! We gaan op zoek naar eetbare bergplanten. In vroeger tijden wisten bergbewoners de voedende of helende kracht van wilde planten te benutten. De laatste jaren is er merkbare vernieuwde interesse voor het gebruiken van planten. Simone van Velzen proefde het manna van de bergweide onder de werkeloze skiliften van de Portes du Soleil.

We bezoeken alpenstad Turijn. Turijn is niet alleen de hoofdstad van de Italiaanse auto-industrie, maar ook de wieg van het Italiaanse alpinisme. Een weekendje in de Piemontese hoofdstad gezien door een door een roze bergsportbril.  

En wat leeft er in een loofbos? Het krioelt dat het een lieve lust is op de bodem van een bergbos! En andere dieren, zoals vogels, profiteren daar weer van. Een gids over hoe je tussen de bomen het bos als biotoop kunt zien.  

We wandelen een huttentocht door de Orobische Alpen

We hebben een exclusief interview met Hervé Barmasse

En hier vind je informatie over de Greater Patagonian Trail

 

Dit nummer niet missen?

Het nieuwe nummer van Bergen Magazine verschijnt omstreeks 11 april. Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement op Bergen Magazine en ontvang dit nummer thuis!