Bergen Magazine 2017-4

THEMA De mens in de bergen

Fotoreportage: Falles-feest in Catalonië
In de Boi-vallei van de Catalaanse Pyreneeën wordt elke zomer de Nit de falles gevierd, de nacht van de toortsen. Sterke mannen en vrouwen dragen een brandende toorts van de berg terug naar het dorp. Bergen Magazine was erbij.

Savoie: creatieve boost voor een bergdorp
Het Baugesmassief is prachtig gelegen in de Franse Alpen, maar heeft geen groot skigebied dat jaarlijks miljoenen euro’s aan inkomsten oplevert. Nog niet zo lang geleden liepen de dorpen leeg. Maar het tij is gekeerd. Jonge gezinnen komen er zich graag weer vestigen. Hoe dat komt? Bergen Magazine bezocht vijf gepassioneerde bergbewoners die met leuke initiatieven hun regio een boost geven.

Herfstwandelingen in Oberwallis
Op onze tweedaagse tocht over de Gommer Höhenweg hoog boven de vallei van het Goms (Wallis) lopen we door goudgele lariksbossen en zien diep onder ons oeroude dorpen met bruinverbrande huizen en witte barokkerkjes. Hier ervaren we wat elke bergbewoner al lang weet: geen mooier jaargetijde om te wandelen in de Alpen dan de herfst. 

En ook nog

5 jaar over de Sentiero Roma

De beklimming van de Cengalo

Wandelen achter Zuid-Afrika’s Tafelberg

Wat leeft er in de lucht? Op zoek naar de roofvogels in de Franse Alpen

 

Het volgende nummer van Bergen Magazine verschijnt omstreeks 15 september

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 4 september 16:00 u. een abonnement, dan ligt dit nummer omstreeks 15 september in je brievenbus.