Bergen Magazine 2021-1

Bergen Magazine 2 2021

Het is vanaf 17 maart verkrijgbaar in boekhandel en kiosk.
 

ITALIË

Alta Via nr. 5: avontuur gegarandeerd
Tekst & foto’s Frank Peters

Frank Peters liep de Alta Via nr 5 in omgekeerde richting en nam onderweg een aantal ludieke uitstapjes, via puinhellingen en steile paadjes. Avontuur gegarandeerd én uitzichten die de hemel overstijgen.

LIBANON

Lebanon Mountain Trail: diepe kloven en oeroude cederbossen
Tekst & foto’s Jan Bakker

Jan Bakker volgde de Lebanon Mountain Trail in het wilde noorden van Libanon, zijn zwerftocht voerde langs diepe kloven en oeroude cederbossen. Het  werd een waar avontuur met bijzondere ontmoetingen in onverwachte winterse omstandigheden.

MIJN BERGWINTERGEVOEL

Uitslag fotowedstrijd Bergwintergevoel. (zie foto)
Jury en redactie
De winter kondigt zich aan en voor veel bergliefhebbers bestaat er geen betere tijd dan hartje winter de bergen in te trekken. Dit keer is niet het winters licht de hoofdrolspeler van je verhaal, maar de beleving, jij dus (ook als je niet zelf in beeld bent natuurlijk). Neem ons mee op reis en bij je beleving.

ALPEN

Op het spoor van de ijstijden
Tekst & foto’s Simone van Velzen

IJstijden hebben flinke sporen nagelaten in het hedendaagse Alpenlandschap, denk aan U-vormige valleien, gletsjertongen en morenes. Daarnaast heeft het ijs een enorme impact gehad op de verspreiding van planten- en diersoorten. Denk aan iconen als de alpensteenbok, de sneeuwhaas en de gletsjerranonkel.

FRANSE PYRENEEËN

Vallée d’Aspe: genieten van het pastorale leven
Tekst & foto’s Karin Anema

Bergmeertjes die verborgen liggen in een cirkel van hoge bergtoppen. Geklater van beken, het geklingel van kuddes. In de Vallée d’Aspe geniet je als wandelaar van het majestueuze hooggebergte én het pastorale leven.

Het is vanaf 17 maart verkrijgbaar in boekhandel en kiosk.
Onze nieuwsbrief houdt je iedere week op de van het laatste bergnieuws