Bergen Magazine 2022-4

Bergen Magazine 4 2022

Zwitserse traditie & nostalgie

De fameuze Whiskytrek in Appenzell, Zwitserland
In het kleinste kanton van Zwitserland barst het van de folklore en tradities. Dat die cultuur onderhevig is aan innovatie lijkt een vanzelfsprekendheid. Zo kun je er de nu al de fameuze Whiskytrek doen. Zigzaggend van hut naar restaurant en weer terug… 

Met de boerenkabelbaan door de bergen van Centraal-Zwitserland
Meestal zijn de kleine liftjes waarmee boerderijen en hutten zichzelf bevoorraden alleen voor eigen gebruik. In Centraal-Zwitserland, het gebied met de meeste van deze Buiräbähnli, mogen wandelaars ook instappen. Wij maken er een huttentocht van. Tür schliessen und sitzen!

Oberengadin: waar schilders, musici en filosofen hun inspiratie vonden
Zo’n tien kilometer ten westen van St.Moritz, aan de oevers van de Silsersee en in het autovrije Fextal lieten schilders, musici en filosofen zich inspireren. Je vindt er verborgen parels waar de ‘hoger, sneller en verder’-wandelaar nietsvermoedend aan voorbij loopt. We gaan herfstwandelen over peinzende paden en ontdekken er zelfs een kroonjuweel.

Onthaasten met de kinderen in het Val Müstair
Het Zwitserse Val Müstair in Graubünden: de ideale plek om een weekje te onthaasten in de rustige dorpjes en prachtige herfstige vergezichten. Sean Vos trok in de herfstvakantie met zijn gezin naar dit gebied. De kinderen, Britt (8) en Finn (5) leerden er van alles over gemzen, steenbokken, lammergieren en de mysterieuze notenkraker. Ze hebben de rodelbanen en kabelbaangondels geen moment gemist, een heuse lamatrekking bleek veel spannender!

Nog geen abonnee?
Neem voor 26 augustus een abonnement op Bergen Magazine en ontvang de nieuwste editie begin september thuis op de mat.