De Salzburger Almenweg bestaat 10 jaar

Deze zomer viert de Salzburger Almenweg in Oostenrijk haar 10 jarig jubileum. Op 3 juli wordt het lustrum gevierd met een feest op de Astenalm in Bad Gastein.

De Salzburger Almenweg is met 350 killometer, verdeeld in 31 etappes, één van de meest populaire wandelroutes van Oostenrijk. Een van de voornaamste redenen om de Salzburger Almenweg te lopen is de natuur end e afwisseling. Je loopt over de almen, door de dalen en omdat je grotendeels tussen de 1000 en 2000 meter hoogte bent, kun je bijna overal van prachtige uitzichten genieten.

De lengte en moeilijkheidsgraad van de 31 etappes varieert. Er zijn makkelijke korte etappes van vijf kilometer, maar ook langere etappes. Doordat het start- en eindpunt van alle etappes goed te bereiken is, kun je de wandelingen ook makkelijk los van elkaar lopen, je komt altijd makkelijk terug in het dal.

Als je voor een iets grotere uitdaging wil gaan, blijf je in een hut overnahcten. Langs de route van de Salzburger Almenweg liggen 120 berghutten waar je het echte bergelven kan meemaken, met zelfgemaakte kaas, brood, schaps en mooie verhalen van de eigenaars. Er zijn meerdere pakketten voor meerdaagse wandeltochten te boeken. Meer informatie over de Salzburger Almenweg vind je in de gratis brochure over de wandelroute.

 

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?