kosten kamperen alpen

Dit kost een camping in Europa – ongeveer

Als Nederlanders kamperen we maar wat graag. Maar, wat betaal je nou eigenlijk voor een kampeervakantie? De Duitse website Camping.info heeft de prijzen van verschillende campings in Europa met elkaar vergeleken. 

De Duitse website vergeleek de prijzen van een caravanstandplaats met stroom en toeristenbelasting van maar liefst twintigduizend campings in Europa. Daarbij ging het steeds om één overnachting voor twee personen in het hoogseizoen. Daarvan werd per land steeds een gemiddelde genomen, zodat er een overzicht van duurdere– en goedkopere landen ontstond. Dat betekent dus wel dat je in dure landen ook goedkope campings kan vinden, en dat er in goedkopere landen ook campings te vinden zijn waar je flink in de buidel moet tasten. 

Italië duur

Het duurste land bleek Italië. Daar kostte een overnachting gemiddeld iets meer dan 39 euro. Het goedkoopst was Albanië, met een gemiddelde prijs van iets meer dan dertien euro. 

Italië is dus koploper als het op dure campings aankomt. Kamperen in de Alpen is sowieso aan de dure kant. Zwitserland komt op de derde plek met €38,66, en Oostenrijk volgt met €36,35.  al hoog in de lijstjes met dure landen, maar Oostenrijk en Italië doen daar niet voor onder. Scandinavië, dat ook een dure reputatie heeft, is stukken goedkoper. Tenminste, als het op kamperen aankomt.  

De Scandinavische landen, ook populaire kampeerbestemmingen met een dure reputatie, komen iets lager op de lijst. Noorwegen staat nog net in de top-tien, maar is al ruim een tientje goedkoper dan Oostenrijk. 

Vergeleken met een berghut

Zijn de prijzen in de Alpen nou duur? In vergelijking met bijvoorbeeld een overnachting in een berghut, valt dat eigenlijk wel mee. Volgens het Duitse Bergwelten, kost een overnachting in een tweepersoonskamer van een berghut die is aangesloten bij een Alpenvereniging ook al snel 36 euro. Maar als je geen lid bent van een Alpenvereniging, komt daar vaak nog een toeslag bij. In een meerspersoonskamer liggen de prijzen een heel stuk lager. Dan betaal je als lid van een Alpenvereniging 25 euro per nacht. 

 

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer