kamperen Euromast

Kamperen als een echte rotsklimmer

Je kent de plaatjes vast, klimmers die de nacht doorbrengen aan hangende tentjes. Wie zelf eens wil meemaken hoe het is om in zo’n bungelend tentje de nacht door te brengen, kan dat deze zomer doen.

Op 7 juli 2018 overnachten een aantal avontuurlijke geluksvogels honderd meter hoogte tijdens het evenement Camp the Night wil Nederland laten kennismaken met bijzondere kampeerplekken. Bij gebrek aan hoge rotswanden in Nederland, wijken de kampeerders uit naar de Euromast. Op het dak wordt gekampeerd, maar echte geluksvogels kamperen in portaledges, bungelend aan de Euromast.

Begeleid door professionele bergbeklimmer

Om de kampeerders goed voor te bereiden op de nacht op grote hoogte, worden ze begeleid door The North Face bergbeklimmer Siebe Vanhee. Hij heeft tijdens zijn tochten in Patagonië veel ervaring opgedaan in het kamperen op grote hoogte en kamperen aan bergwanden.

Tijdens Camp the Night vertelt Siebe over zijn ervaringen, en hij laat zijn film Notes from the wall zien. Na de nacht op hoogte wordt deze kampeerervaring in stijl afgesloten als de deelnemers naar beneden abseilen.

Wedstrijd

De slaapplekken in de tenten op het dak zijn inmiddels vergeven, maar in de portaledges is nog plek. Omdat er natuurlijk niet zo veel mensen in de portaledges passen, hebben de organisatoren een wedstrijd uitgeschreven. Hier kun je zien hoe je mee kan doen.

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!