Uitzicht vanaf de Känzele

Peace-teken siert Oostenrijkse bergwand

Een enorm peace-teken siert een klettersteigroute Känzele bij het Oostenrijkse Bregenz. In Oostenrijkse media verschenen beelden van het enorme peace-teken dat de bergwand boven Bregenz siert. Hoewel de boodschap ongetwijfeld vredelievend is, is de politie niet blij met de actie.

De Klettersteigroute Känzele ligt even buiten Kennelbach, even buiten Bregenz. De klettersteig is nog vrij nieuw, maar nu al populair onder klettersteigers. Vooral het prachtige uitzicht op de route wordt door klettersteigers gewaardeerd. 

Populaire route voor activisten

De route is niet alleen populair bij klettersteigers, maar ook onder activisten, waarschijnlijk omdat de wand goed zichtbaar is vanuit de bewoonde wereld. Al eerder verschenen er activistische tekens op de bergwand. Activisten die tegen aardgaswinning in het gebied waren, tekenden al actiesymbolen op de bergwand. En in het voorjaar van 2017 verscheen er ook al een groot peace-teken op de rotswand. De gemeente Kennelbach beschouwt de acties als vandalisme en liet het eerste peac-teken voor 6500 euro weer weg halen.  Omdat de kosten van de schoonmaak zo hoog zijn, is de politie van Bregenz nu op zoek naar getuigen van de actie. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen