Treinreizen in Zwitserland. Foto Mevrouw Klooswijk

Winnaars fotowedstrijd 'Treinreizen in de bergen' bekend

Treinreizen in Zwitserland. Foto Mevrouw KlooswijkAfgelopen weekend verscheen de derde Bergen Magazine van dit jaar met daarin de winnaars van de fotowedstrijd met het thema 'treinreizen in de bergen'. De eerste prijs is gegaan naar mevrouw Klooswijk met haar treinfoto uit Zwitserland. De tweede prijs is voor mevrouw Schoote met haar treinfoto uit Noorwegen.

Over de winnende foto van mevrouw Klooswijk

De rode trein rijdt door een bijna exotisch, groen en blauw Zwitsers berglandschap met een sierlijke slinger op je af, staat er volledig op en bevindt zich niet midden in de foto, wat een veel minder dynamisch effect had gegeven. En heb je de waterval precies in het midden van de foto gezien? Minpuntje: de paal linksonder in de foto.

Treinreizen in Zwitserland. Foto Mevrouw Klooswijk

Over de foto van mevrouw Schoote

Aansprekend door de mooie lucht en de rust die van het beeld uitgaat. Dit heeft te maken met het evenwichtige lijnenspel enerzijds -alles lijkt naar de waterval toe te lopen-  en de weelderige omgeving anderzijds. Je zou haast denken dat we in de tropen zijn. Niets is minder waar: dit is een treinrit op de Flåmsbana in Noorwegen.

Treinreizen in Noorwegen. Foto Mevrouw Schoote

Mevrouw Klooswijk wint een Swiss Flexi Pass van de Treinreiswinkel. Mevrouw Schoote wint het boek: Kunstwerk Alpen.

Bestel het nummer van Bergen Magazine met daarin de winnaars hier na.

Nieuwe fotowedstrijd

In de nieuwste Bergen Magazine is de volgende fotowedstrijd aangekondigd. Thema: 'het weer in de bergen'. Op Bergwijzer lees je meer informatie.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden