Bergen Magazine nummer 4 van 2018
Het volgende nummer van Bergen Magazine verschijnt op 14 september, met daarin:
Bergwandelen in de legendarische natuurparken van Californië: Yosemite, Sequoia, Kings Canyon
Wandelen onder de reuzen
Op een halve dag rijden van San Francisco liggen ze: de granieten toppen van de Sierra Nevada. De bergketen telt drie indrukwekkende en erg van elkaar verschillende nationale parken: Yosemite, Sequoia en Kings Canyon. Onze hoofdredacteur trok zijn bergschoenen aan en ondervond dat bergwandelen ook in Californië puur genieten is, maar wel anders.
Yosemite met andere ogen
Yosemite Valley is Amerika’s beroemdste klimmersmekka. Bigwall-klimmer en Yosemite-kenner Martin Fickweiler vertelt wat er hem een paar jaar geleden toe bracht de onweerstaanbare Half Dome, het icoon van het nationaal park, juist níet te beklimmen en de wildernis in te trekken.
Val Calanca, Graubünden: Langs één luxe berghut en twee bivakhutjes
Sentiero Alpino Calanca, avontuur tussen hemel en aarde
Tussen de Passo del San Bernardino en Bellinzona is avontuur het sleutelwoord. Hoog boven het Zwitserse Val Calanca loopt een magnifieke wandelroute langs twee bivakhutten, een gewone berghut en een noodonderkomen. Natuurlijk zijn er meer avontuurlijke routes langs unieke bivakhutjes, maar ’t is wel effe zoeken.
Alpenstad Grenoble
Allereerst vallen de bergen op. Waar je ook kijkt, Grenoble wordt omhelsd door een indrukwekkend alpenlandschap. En wie de roep van de bergen kan weerstaan om tijd in de Franse stad door te brengen, wordt gecharmeerd door een verrassende mix van savoir vivre en wetenschap.
Via ferrata's in het groen: Het Gardameer onder je schoenzolen
Rondom Riva del Garda, aan de uiterste noordpunt van het Gardameer, bevinden zich meer dan vijftien via ferrata’s. Sporen van de Eerste Wereldoorlog zijn overal te vinden. Door de oude stellingen op de Cima Capi en de tunnels van Cima Rocco lopen vier eenvoudige klettersteigroutes.
De terugkeer van grote roofdieren in de Alpen
Na een lange afwezigheid keren wolven en lynxen weer terug naar de Franse bergen. Volgens natuurbeschermers is dat een heugelijk feit en noodzakelijk voor een gezond ecosysteem. Maar terwijl de katachtigen met open armen worden ontvangen, is dat bij de wolf wel even anders.
Nog geen abonnee? Neem vóór 3 september een abonnement, dan krijg je het volgende nummer thuisgestuurd.