Speknoedels uit Zuid Tirol
Er zijn veel soorten nudeln in de Alpenlanden. Noedels worden gemaakt van ongerezen deeg dat gekookt wordt in water. Afhankelijk van de soort zijn er verse en gedroogde noedels.Het woord "noedels" komt van het Duitse woord nudeln.
Ingrediënten Speknoedels
•1 kg casinobrood
•200 g spek
•1 bosje verse bieslook
•¾ l melk
•8 eieren
•een beetje olijfolie
•zout
•2 el tarwebloem
Bereidingswijze Speknoedels
Snijd het brood in dobbelsteentjes, doe ze in een kom en verdeel het kleingesneden spek erover. Snijd de bieslook fijn en strooi deze eroverheen. Meng de melk, eieren en zout door elkaar, voeg dit aan het broodmengsel toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg vervolgens 2 el tarwebloem toe en kneed alles nogmaals goed door elkaar.
Laat het mengsel 15 minuten rusten. Vorm hiervan met natte handen ronde knoedels. Stoom de knoedels in 15 - 20 minuten gaar. Serveer de spekknoedels in hete runderbouillon, met een groene salade of een koolsalade.
bron en foto : roterhahn.it