apps bergen

Wat zijn fijne reisapps?

Er zijn erg veel reis-apps die je kunt downloaden. Maar voordat je 21 apps gaat downloaden, is het verstandig om te bekijken wat voor soort apps echt bruikbaar zijn. Je gaat op vakantie om juist de smartphone minder frequent te gebruiken, tenzij het fotograferen betreft.

Vakantiebestemming

Belangrijk is wat voor vakantie je gaat ondernemen. Ga je naar een huttentocht maken, of ga je vanuit één hotel in één dorp dagtochten door de bergen lopen? Ook de manier waarop je reist is relevant. Een start vanuit Airport Eindhoven naar Innsbruck of Zurich is wezenlijk anders dan een treinreis door Europa. Navigatie, taal en valuta zijn eigenlijk de belangrijkste.

Navigatie

Google Maps is natuurlijk standaard. Naast navigatie kun je met de juiste trefwoorden eenvoudig restaurants, musea en andere bijzondere gelegenheden vinden. Door kaarten te downloaden kun je ook offline de juiste weg vinden. Reis je veel met openbaar vervoer dan is daarvoor de Uber-app handig. Liever geen Uber of dergelijke? Met Moovit krijg je de openbaar vervoer-informatie van zo’n 1500 steden. Dat helpt bij het makkelijk plannen en kiezen van je route

Valuta

Buiten de EU rekenen ze niet meer af in Euro’s, ofschoon er toch wel wat landen zijn waar euro’s en dollars welkom zijn. Maar in Zwitserland moet je al met de Zwitserse Frank aan de slag. En in Scandinavië hebben veel landen ook nog hun eigen Kronen. Een omreken app is dan wel zo handig. Er zijn verschillende koersconvector-apps.

Taal

Met Translate kun je elke taal redelijk goed vertalen. Voeg de zin in of praat tegen je telefoon en de vertaalde zin komt vanzelf. Met de foto-functie kun je zelfs een foto maken van een buitenlandse zin. De app vertaalt die zin vervolgens in de foto. Ook leuk is om al ver voor je reis een app waarmee je de taal kan leren, op je telefoon te zetten! Dan kun je al een beetje oefenen, en spreek je tijdens je vakantie een leuk woordje met de lokale bevolking mee!

Nieuws

Wil je tijdens de vakantie toch het Nederlandse nieuws bijhouden dan zijn er naast reisblogs diverse nieuws-apps. Nu.nl geeft bondig het nieuws en de nos.nl geeft betrouwbaar en redelijk uitgebreid het nieuws. Ook kun je de journaals bekijken. De Blendle app is niet gratis maar werkt met een abonnement. Het biedt wel uitgebreid nieuws uit een ruime collectie van 120 kranten.

Let goed op je smartphone in het buitenland. Diefstal komt veel voor en het is een probleem als je het toestel kwijt bent. Zorg ook voor de nodige bescherming van de smartphone. Een iPhone 11 Pro Max hoesje beschermt jouw kostbare iPhone optimaal tegen vallen, krassen, vuil en andere beschadigingen. Ben je buiten Europa? Let op de zogenaamde roamingkosten en zorg dat je altijd een veilige verbinding hebt. Een VPN-app zorgt dat je een veilige verbinding hebt bij gebruik van openbare wifi.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!