Special vakantie bij de boer

Het hele jaar door genieten op een Zuid Tiroolse boerderij

Ben jij op zoek naar een bijzonder adres voor je bergvakantie? Kijk dan eens bij een van de vele bergboerderijen in Zuid Tirol. In elk seizoen kan je namelijk niet alleen genieten van de schitterende bergen en natuur in Zuid Tirol, maar ook van het authentieke boerenleven op de boerderij, heerlijk eten, veel gastvrijheid en toplocaties op mooie plaatsen in de bergen!

Samen met de Italiaanse organissatie Roter Hahn, die de bergboerderijen jouw perfecte vqakantiebestemming laat zijn, hebben we voor elk seizoen een paar mooie ideeen verzameld.

Veel plezier!

Beleef het Zuid Tiroolse boerenleven eens van heel dichtbij op vakantie. Vakantie op een bergboerderij is ook genieten van schitterende uitzichten en heerlijke wandeltochten in de Dolomieten. Ook lekker eten hoort bij een welverdiende vakantie. En misschien kan je ook wel meehelpen met het werk! 

Je kan kiezen uit meer dan 1600 boerderijen in Zuid Tirol waar je je zomer vakantie kan vieren. Het mooie is dat alle boerderijen wel iets extra's bieden. Zo kan je zoeken op een bergboerderij met veel wandelmogelijkheden in de omgeving, of juist met veel activiteiten voor de kinderen. Ook welness of bijzondere gastronomie worden aangeboden. 

foto Roter Hahn

Zuid Tirools recept: Boekwijtknoedels

Het recept van boekweitknoedels is een van die authentieke recepten uit Zuid Tirol, die je daar ter plekke zeker kan eten.  Maar je kan het gerecht natuurlijk ook alvast thuis maken!

Kijk hier hoe!

In Zuid-Tirol kan je ook in de herfst prima terecht. Schitterende bergwandelingen met meestal nog heerlijk weer, genieten van de goudgele kleur van de natuur die heerlijk rustig is, nu de grote groep zomertoeristen weer naar huis is. Een echte aanrader is de Meraner Höhenweg, een bergwandeltocht van 100 km die 5 tot 6 dagen duurt.  En overnachten doe je in een bergboerderij!

Hier vindt u een landschap dat uniek is in al zijn veelzijdigheid. Enerzijds is er het imposante hooggebergte met als topper de berg Ortler. Verder liggen hier nog 350 bergen van meer dan drieduizend meter hoog, indrukwekkende gletsjers en alpenweiden met sappige grassen en kruiden.

Moe van alle drukke skipistes? Ga tijdens je wintersportvakantie toerskiën in de bergen van Zuid Tirol. De bergboerderijen in Zuid Tirol zijn de ideale uitvalsbasis voor een toerskivakantie. Ze liggen hoog in de bergen waardoor je altijd meteen op pad kan. De boer helpt je graag bij het plannen van de tocht.

Als je in de lente op vakantie gaat naar één van de vakantieboerderijen van Roter Hahn in Zuid-Tirol, beleef je twee seizoenen in één. In de bergen ligt nog de sneeuw uit de winter, maar in het dal staan de appelbomen al in bloei. Vanuit de vakantieboerderijen in Zuid Tirol zijn een perfecte uitvalsbasis voor een wandeltocht door de bloesemende appelboomgaarden.