Home » Vakantietip
wandeluitrusting

Goede wandeluitrusting

Wandelen wordt door een groot gedeelte van de bevolking beoefend. Beginnende wandelaars beoefenen de sport in het begin vaak op eenvoudige gympen en in kleding die niet functioneel is. Naarmate er meer interesse is, wordt meer aandacht besteed aan de wandeluitrusting. Maar wat is nu een goede wandeluitrusting?

Een goede wandeluitrusting begint bij een paar wandelschoenen. Je hebt keuze uit wandelschoenen uit verschillende categorieën: A, B, C of D. De schoenen uit categorie A zijn geschikt voor verharde en vlakke wegen, de schoenen uit categorie D zijn geschikt voor extreem hooggebergte. In Nederland worden voornamelijk wandelschoenen gedragen uit categorie A en B. Als u van plan bent om alleen op verharde wegen (zoals de stoep of asfalt) te lopen, dan zijn schoenen uit categorie A perfect geschikt. Als u op onverharde wegen en gebergte wilt wandelen, dan zijn wandelschoenen uit categorie B geschikter. Indien je jezelf wilt oriënteren, raden wij je aan om een kijkje te nemen op de webshop van: Wandel-Geest.nl. Deze webshop biedt meer dan 200 verschillende wandelschoenen aan voor dames en heren, van veel verschillende merken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit de meest bekende merken: Lowa, Meindl, New Balance en Salomon. Als je advies wilt, neem dan contact op met één van de medewerkers van Wandel-Geest, zij geven je graag advies.

Naast wandelschoenen is een setje functionele wandelkleding bijna net zo belangrijk. Speciale wandelkleding bevordert namelijk het comfort en de bewegingsvrijheid. De materialen zijn vaak sneldrogend, licht van gewicht en comfortabel om te dragen.

Mocht je het doel hebben om zoveel mogelijk calorieën te verbranden, dan raden wij je aan om te gaan wandelen met nordic walking stokken. Ook Wandel-Geest biedt deze aan, er is keuze uit verstelbare en vaste stokken, voor ieder wat wils. Leki is het bekendste en meest betrouwbare merk als het om nordic walking stokken gaat.

Overige artikelen die een wandeluitrusting compleet maken: wandelsokken (tip: koop deze van Falke, deze zijn naadloos wat blaren en irritaties voorkomt), een bidon of drinkfles, een wandelhoed of pet en een heuptas of wandelrugzak om belangrijke spullen in mee te nemen.

Alle bovenstaande artikelen zijn te verkrijgen bij Wandel-Geest.nl dé wandelspecialist.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.