Albula Alpen

Albula Alpen

De Albula Alpen  in het Zwitserse kanton Graubünden zijn genoemd naar de Albularivier, die op 2312 meter hoogte ontspringt. De Albula Alpen worden omringd door de Silvretta, Livigno Alpen, Rätikon en de Plessur Alpen. 

De bekendste valleien zijn de Albula en de Julia. De hoogste berg in de Albula Alpen is de Piz Kesch (3418m). Bekende dorpen zijn Bergün, Davos, Tiefencastel, Alvaschein, Savognin en Filisur.  

De Bernina Express bij Pontresina
Nieuws - 30 mrt 2012

In Google Streetview is vanaf nu een spoortraject opgenomen.

Vakantietip - 7 mei 2011

Het rustige vakantieoord Savognin in de Albula Alpen heeft een bijzonder breed aanbod vakantieappartementen en draagt het keurmerk 'Gezinnen welkom'. Acht speelplaatsen, spannende kinderprogramma's, het touwenpark NTC Flying Fox Park en een vrijetijdscentrum zijn slechts enkele voorbeelden waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

Nieuws - 7 mrt 2011

Ben je toe aan iets nieuws tijdens je wintersportvakantie? In Graubünden is de eerste schaatsbaan van Zwitserland geopend waarbij je drie kilometer in een flauwe afdaling door de natuur schaatst.

Nieuws - 30 sep 2010

Een Zwitserse automobilist vertrouwde tijdens het rijden zo op zijn gps, dat hij niet goed in de gaten hield waar de route hem heen voerde. Bij Bergün in het kanton Graubünden sloeg hij op advies van zijn gps een bergweggetje in en reed hij zich klem op een smal bruggetje.

Abonneren op Albula Alpen