Plessur Alpen & Prättigau

Plessur Alpen & Prättigau

De Plessurgroep ligt in het noordoosten van Zwitserland, is genoemd naar de rivier de Plessur die in het gebergte ontspringt. De hoogste berg is de Aroser Rothorn met 2980 meter. De Plessur Alpen worden in het Westen van de Glarner Alpen gescheiden door de Rijnvallei, in het noorden van Rätikon door de Landquartvallei (Prättigau) en van de Albula Alpen in het zuidwesten door de vallei van de Landwasserrivier. 

Bekende plaatsen in de Plessuralpen zijn de plaatsen Lenzerheide en Arosa.

Reportage - 29 nov 2011

Lenzerheide is een toeristische plaats in Graubünden, die zowel in de zomer als in de winter zeker de moeite van het bezoeken waard is.

Vakantietip - 7 mei 2011

In het hooggelegen dal in de Plessura Alpen op 1.500 meter omringend door bergtoppen en het weelderige groen van de alpenweiden ligt vakantiegebied Lenzerheide.Meer dan 1000 km GPS tochten leiden natuurliefhebbers naar de mooiste plekjes van Lenzerheide. Tijdens de zomermaanden is het zwemparadijs Lido, nabij het Heidsee meer, een van de meest populaire locaties voor families in de regio.

Vakantietip - 7 mei 2011

Het traditionele vakantieoord Arosa ligt aan het einde van de pittoreske Schanfigg Vallei op een hoogte van ongeveer 1.800 meter boven de zeespiegel in de Plessuralpen. Het gebied heeft ruim 200 kilometer aan wandelroutes, 50 kilometer mountainbikeroutes, een golfbaan, zwembad en sinds de zomer van 2010 een ropepark.Het loont de moeite om een Arosa Card te nemen.

Abonneren op Plessur Alpen & Prättigau