Hotel Fügen

Apart-Hotel Alpenhof – Fügen (Tirol, Oostenrijk)

“Thuiskomen”, dat is het motto van de uitbaters van Hotel Alpenhof in het Tiroolse Fügen. Letterlijk als de voordeur openzwaait en Marc en Wendy met een Limburgse warme glimlach hun gasten welkom heten. Figuurlijk als thuiskomen bij je zelf, volledige ontspanning in het betoverende Zillertal. Met twintig kamers of gecombineerde appartementen is het een echt familiehotel.

Zillertal

Volg de autobaan vanuit München richting Innsbruck tot een lokkende, in groen geschreven, wegwijzer “Zillertal”passanten uitnodigt om een verborgen bergwereld te ontdekken. Tussen de Zillertaler-, Tüxer- en Kitzbühler Alpen Toppen boven de drieduizend meter, oeroude gletsjers, honderden kilometers wandelpaden maar vooral ook ongekend mooie natuur. Tirol is hier meer dan verrassend, het is zo anders dat een naam als “Klein Tibet” passend is voor deze wereld van water en steen.

Hotel Fügen

Alpennatuur Zillertal

De Zillertaler natuur is zo bijzonder dat Apart-Hotel Alpenhof een samenwerking aangegaan is met Natuurpresentaties (Tilburg). Samen bieden ze in vijf themaweken Alpennatuur een bont pakket natuurbeleving in en rond het Zillertal. Wandelend vanuit het hotel of vertrekkend met het hotelbusje / eigen vervoer naar locaties als Mayrhofen, de gletsjer van Hintertux, het Stiluppatal of het Albachtal. Huisbioloog en natuurpresentator Kees Boele laat u genieten van een rijke alpenflora, vlinders als morgenrood en koninginnenpage en met wat geluk alpenmarmotten, gemzen en steenarenden.  Maar Alpennatuur biedt meer. Drie avonden zijn er korte presentaties over geologie, orchideeën en vlinders. En als het niet te koud is gaat de nachtvlinderlamp aan en kan met een batdetector geluisterd worden naar jagende vleermuizen. Met een mail naar Wendy Tobben kunt u meer informatie opvragen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?