Bergen Magazine Merkenspecial 2017

Tijdens mijn lange ervaring als hoofdredacteur van Bergen Magazine en van Wandelmagazine is buitensport mainstream geworden en is de kwaliteit van outdoorkleding en -materialen almaar beter geworden. Er zijn geen slechte spullen meer. Er zijn alleen nog goede spullen te koop en betere. Iedereen wil graag goed beschermd en zo comfortabel en veilig mogelijk op pad. Er is keuze in overvloed.

Als er één ding is wat de vele gevestigde fabrikanten goed gedaan hebben in het afgelopen decennium, dan is het luisteren naar wat wij, hun klanten, belangrijk vinden. Neem duurzaamheid: ik doe al acht jaar met hetzelfde paar bergschoenen, zeven jaar met mijn goretex-jas, vijf jaar met mijn technische T-shirts en meer dan vijftien jaar met mijn afritsbare wandelbroek. Kwaliteit mag van mij daarom gerust een prijs hebben. Duurzaamheid betekent tegelijk ook minder verspilling, en daarmee een kleinere impact op het milieu. En ook voor wat betreft duurzaamheid in de zin van milieuvriendelijkheid worden elk jaar door de merken weer extra stappen gezet. In de vorige editie van deze special zetten we de ‘groene’ certificeringen al op een rijtje. Hier laten we de merken zelf vertellen waarom milieuvriendelijke productie en distributie core business is. Want dat resoneert bij de klanten. We willen allemaal van de mooie, niet-vervuilde natuur genieten, toch?

Je vindt in deze speciale editie een trits aan inspiratie over waar de toonaangevende merken voor staan. Ook de redactie geeft je tussendoor enkele handige tips en wetenswaardigheden mee. Altijd goed om te weten voor je deze zomer de bergen in trekt!

-Jonathan Vandevoorde

Wie staan er in de Merkenspecial

Vaude ziet duurzaamheid als vanzelfsprekendheid

Met de producten van Fjällräven kun je bewust de natuur in.

Haglöfs staat voor Zweedse betrouwbaarheid.

Berghaus is 'made' voor al jouw bergavonturen

Nite Ize bieddt oplossingen voor al jouw dagelijkse outdoor-problemen. 

Hanwag giet moderne techniek in een traditioneel jasje.

Kleed je aan als een ui! 

Het kan niet vaak genoeg gepredikt worden: het drielagenprincipe is  de Heilige Drievuldigheid van de buitensportkleding. Drie kledinglagen  – basislaag, middenlaag en shell – vormen het pantser dat de bergwandelaar warm en droog houdt en tegen de elementen beschermt.

Lees meer over het drielagenprincipe

Granger's heeft milieuvriendelijke onderhoudsartikelen

Lowa, dat is 'made in Europe' 

De drinkflessen van Sigg zijn veilig en onverwoestbaar

Vergeet niet je bergschoenen te onderhouden! 

Welke wandeling je ook gaat doen, een goede wandelschoen is onmisbaar. Bij de aanschaf let je goed op de pasvorm én kies je de schoen die geschikt is voor het terrein waar je gaat lopen. Omdat je natuurlijk lang plezier wilt hebben van je schoenen biedt schoenfabrikant Hanwag een paar praktische onderhoudstips.

Lees hier meer onderhoudstips voor je bergschoenen

Thule helpt je om je spullen makkelijk, veilig en in stijl mee te nemen!

Lowe Alpine brengt al vijftig jaar innovatieve outdoorproducten op de markt!

Ortlieb maakt sinds 1982 waterdichte fietstassen.

Met de lampen van Olight verover je de nacht

De messen van Victorinox zijn een compagnon voor het leven

Waar kun je de Merkenspecial vinden?

Ben je abonnee van Bergen Magazine, dan ontvang je de Merkenspecial met het zomernummer thuis. Ben je nog geen abonnee, of kun je niet wachten? De Merkenspecial kun je gratis ophalen in de volgende bergsport-, kampeer- en wandelwinkels: