Bergen Magazine 2 2024

Een vroege zomer in de Alpen

Er zijn genoeg plekken in de Alpen te vinden waar wandelaars al ruim vóór het drukke zomerseizoen aan hun trekken kunnen komen: in pittoreske bergdalen, door de indrukwekkende Kalkalpen of op zonnige zuidhellingen… We nemen je mee naar drie prachtige bestemmingen waar je je nu al dagenlang prima kunt vermaken op je wandelschoenen.

Van de Karwendel naar het Inntal

Er zijn genoeg plekken in de Alpen te vinden waar wandelaars al ruim vóór het drukke zomerseizoen aan hun trekken kunnen komen: in pittoreske bergdalen, door de indrukwekkende Kalkalpen of op zonnige zuidhellingen… We nemen je mee naar drie prachtige bestemmingen waar je je nu al dagenlang prima kunt vermaken op je wandelschoenen.

Totes Gebirge in het Salzkammergut

Het Totes Gebirge in de regio Salzkammergut is met ca. 1125 km2 het grootste kalk-karstplateau van Midden-Europa. De BergeSeenTrail, waar wij een deel van liepen, is als een wandelroutenetwerk uitgezet en omvat 23 etappes: klassieke etappes, alpiene etappes en regionale etappes. Omdat deze Trail geen rondje is, maar uit een netwerk van paden bestaat, kun je makkelijk zelf een route samenstellen. Met een vooruitziende blik heeft de organisatie van de Trail al enkele kant-en-klare routes bedacht. Hier lees je meer over de vier etappes die wij uitstippelden.

Drie panoramawandelingen boven Lago Maggiore 

Zonnestralen scheren als lasers door de mist. In westelijke richting kijk je op het Monte Rosamassief dat straks het licht zal doven. Daar recht tegenover verdwijnt Lago Maggiore al in de schaduw. Vanaf de Mottarone is het vooruitzicht van drie dagen wandelen tussen oneindig blauw en eeuwige sneeuw veelbelovend.

En ook nog:

  • Kuitenbijter dicht bij huis. 7 weekendjes weg om alvast te oefenen. 
  • In het spoor van de Wanderkönigin Marie von Bayern.
  • De Alpen in kaart gebracht.
  • Op zoek naar het wildernisgevoel in Idaho.

Abonneer je voor 14 april en krijg het nieuwe nummer al op 26 april thuisgestuurd!

Leuk bij dit nummer

Tips voor grammenjagers

Noes liep haar tochten over de BergeSeenTrail met zo min mogelijk bepakking. Hoe pak je dat aan? Hier geeft Noes haar tips. 

Hoe moeilijk is je bergwandeling?

Als je een bergwandeling plant, is het belangrijk dat je rekening houdt met de moeilijkheidsgraden. In Bergen Magazine hanteren we de ‘Oostenrijkse’ kleurcodes in combinatie met de Zwitserse gradering (T1-T6). Wat dat betekent, lees je hier.