Home » Blogs
Foto Elisabeth Kroell

De Neumarkter Runde, een unieke dagwandeling door Natuurpark Zillertaler Alpen

29 juni, 2017 - 16:15 - Redactie

Deze eendaagse panoramawandeling is een mooie route voor wie geen tijd heeft om de meerdaagse Berliner Höhenweg te lopen. Begin vroeg, dan heb je de tijd om van het uitzicht op het Slecheis reservoir en de bergtoppen om je heen te genieten.

Als je de Neumarkter Runde wil lopen, kun je je auto parkeren bij het Slecheis Reservoir. Vanaf daar loop je door het bos en langs watervallen omhoog richting de Olpererhütte. Een stevige klim maar met een mooie beloning: het uitzicht. Wie van een nog mooier uitzicht wil genieten, kan nog even doorlopen naar de hangbrug vlakbij! Vanaf daar heb je helemaal een spectaculair uitzicht, waarvan je wel een foto moet maken!

Afkoelen op de Unterschrammachkar

Vanaf de Olpererhütte gaat het richting het zuiden. Het pad voert eerst over grote rotsblokken en wordt dan smal. Daar is de route ook behoorlijk geëxponeerd, maar, er is wel een kabel voor de zekerheid. Tegelijk is het klimmen en dalen. De alm Unterschrammach biedt echter een mooie gelegenheid om de vermoeide benen wat rust te gunnen. Daar kun je je voeten ook even af laten koelen in de Unterschrammachbach. Ook hier kun je genieten van het uitzicht en de natuur om je heen.

Foto Elisabeth Kroell

Terug naar beneden

Vanaf de Unterschrammachkar gaat de route weer terug richting het Slecheis Reservoir. Een smal en steil pad wel te verstaan. Maar beneden, terug bij het beginpunt kunnen de bergschoenen uit en de makkelijke schoenen weer aan.  

Bij elkaar is de route zo’n 9,5 kilometer lang. De moeilijkheidsgraad is middelzwaar. Meer weten? Informatie en meer routes vind je hier.

 

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?