Home » Blogs

Een weekje in een berghut in het Salzburgerland - naar de top

14 juni, 2012 - 19:35 - Fenneke Visscher

Een blauwe lucht als de wekker gaat! Dat belooft een mooie dag te worden. We ontbijten, smeren onze lunch en stappen in de auto. Steeds wittere en hogere bergen verblijden ons uitzicht. We kijken regelmatig uit op het weerstation op de Höhe Sonnblick.

Vanaf de parkeerplaats zien we een blauwe lucht en witte bergtoppen om ons heen. We gaan het bos in, direct een flink stuk stijgen en we moeten uitkijken dat we niet uitglijden op de nog vochtige boomwortels. Na een half uur stijgen komen we op de Durchgangeralm dat in dit nog redelijk vroege zonlicht echt prachtig is. Ik zie de meisjes uit de Sound the Music bij wijze van spreken hier al dansen en zingen in het gras en tussen de bloemen.

Omdat het de laatste week veel geregend heeft, stromen er op verschillende plekken beekjes. Na nog een stukje stijgen in het bos, waar we ontzettend veel mierenhopen tegenkomen, komen we boven de boomgrens uit in een soort Noorwegenachtig landschap. En daar vinden we de laatste resten sneeuw. Ik zie het topkruis al wat ons doel voor vandaag is.

Via nog heel wat stenen en stroompjes komen we op onze lunchplek uit. Zo'n 30 hoogtemeters onder de top. We zitten op een plek waar we twee kanten op kunnen kijken. Aan de ene kant een klein meertje én een groot stuwmeer -dat vrijwel leeg lijkt te staan- en aan de andere kant de alm waar we zojuist gelopen hebben en uitzicht op de berg waar we af en toe een lawine naar beneden horen komen.

Na de lunch lopen we naar het topkruis (2267 meter), maken wat foto's en gaan in een redelijk tempo weer naar beneden. Na ruim vijf uur wandelen komen we aan bij de auto met een stapel foto's op zak, een voldaan gevoel, toch wel pijnlijke voeten en rode wangetjes.

Bekijk hier de wandeling op Google maps: http://goo.gl/maps/Z3UO

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?