Home » Blogs
Frankrijk Puur - inspiratie voor jouw wandelvakantie in Frankrijk.

Frankrijk Puur: tips voor uitdagende wandelingen in Frankrijk

14 augustus, 2019 - 15:00 - Anna ten Brinke

Het ideale wandelland in Europa? Frankrijk natuurlijk! Of je nu van glooiende landschappen, uitgestrekte bossen, kustroutes of hooggebergte houdt, in Frankrijk is er voor elk type wandelaar wel een leuke streek te ontdekken. Op Frankrijk Puur vind je meer inspiratie voor jouw wandelvakantie in Frankrijk.

Waar moet je zijn voor de mooiste wandelingen in Frankrijk? Hieronder enkele gebieden op een rijtje waar je gegarandeerd mooie wandelroutes vindt.

Savoie en Haute Savoie

Het toppunt van de berggebieden in Frankrijk: de Savoie en Haute-Savoie. In deze streek in de Alpen vind je de ruigste bergketens en de hoogste bergen. Een van de bekendste wandelroutes is de Tour du Mont Blanc, waarmee je de hoogste berg van Frankrijk van alle kanten kunt bewonderen. Of ga op ontdekkingstocht in het minder bekende gebied rondom de Mont Thabor, tussen de Écrins en de Vanoise.

Auvergne

Ben je eens toe aan wat anders dan de Alpen? Ontdek dan het berggebied van de Auvergne, in het Centraal Massief. De bergen zijn er wat minder hoog dan in de Alpen maar niet minder indrukwekkend. Wist je dat dit een vulkanisch gebied is? Je kunt er zelfs nog over duizenden jaren oude vulkaantoppen wandelen.

Bretagne

Bretagne, een fascinerende regio met afwisselende landschappen. Je kunt er terecht voor karakteristieke dorpjes die in het glooiende landschap genesteld liggen. Meer naar de kust geniet je van kilometerslange rotskusten, iconische vuurtorens en natuurlijk de overheerlijke fruits de mer. Tip: ontdek het autovrije Île de Brèhat.

Gorges du Verdon

Ruige rivierkloven, Frankrijk heeft er veel van. De indrukwekkendste is de Gorges du Verdon in de Provence. Eromheen zijn prachtige wandelingen te vinden, en ook de wandelroute die dwars door de kloof loopt is een must. Je wandelt onder de hoge kliffen, langs het azuurblauwe water van de rivier!

Vogezen

Dichter bij huis, de Vogezen. Een wandelstreek bij uitstek. De hoogtepunten van de Vogezen ontdek je door de Route des Crêtes te rijden, waarvandaan talloze wandelroutes starten die je de meest onherbergzame plekjes laten verkennen.

Corsica

Frankrijk in het klein, dat is Corsica. Met hooggebergte (tip: de Monte Cinto), prachtige stranden, leuke dorpjes, en bovenal talloze wandelroutes door grillige, imposante natuur. Vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar een perfecte bestemming voor wandelliefhebbers.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.