Home » Blogs

Kennismaking met WSAC- Ibex

16 juli, 2012 - 14:01 - WSAC Ibex

Capra ibex ibex, ook wel bekend als de Steenbok, is een erg goede klimmer die zich thuis voelt in onherbergzaam terrein. Het liefste bevindt hij zich tussen de rotsen en sneeuwvlaktes. De Wageningse Studenten Alpen Club Ibex is er voor diegenen die zich verwant voelen aan deze geboren klimmer.

Met 154 leden is de WSAC- Ibex een grote sportvereniging in Wageningen. De leden van Ibex komen uit alle uithoeken van de wereld. 32 van de 154 leden zijn internationale studenten. Bestaande uit actievere en minder actieve leden vormt Ibex als het ware één grote familie!

Bijna elke week is er wel een activiteit gepland voor de Ibexers. Vooral als het weer lekkerder wordt, zijn de meeste Ibexers weer veel buiten te vinden. Ibex richt zich vooral op klimmen, zowel buiten als binnen. Zodra de zon aan kracht wint, zijn er talloze klimweekenden gepland in België, Frankrijk en Duitsland. Veel klimweekenden zijn gericht op cursussen, zoals Outdoor Voorklimmen en Adventure Climbing, maar ook binnen verzorgt Ibex trainingen en cursussen.

Ondanks dat klimmen een groot deel van Ibex uit maakt, is het niet het enige waar Ibexers warm voor lopen... Naast de klimweekenden is er altijd wel een groep enthousiast te maken voor bijvoorbeeld kayakken in de Biesbosch, wadlopen, windsurfen, canyoningen, golfsurfen in Scheveningen en mountainbiken. Om de gezelligheid hiernaast erin te houden, is er twee keer per jaar de mogelijkheid bij te kletsen bij een barbeque. Ook in de zomer hebben de Ibexers niet te klagen.

Samen met de Nederlandse Studenten Alpen Club (het overkoepelende orgaan van alle Studenten Alpen Clubs in Nederland) organiseert Ibex alpine cursussen. Als er Ibexers zijn die daar niet zo van houden, is er nog steeds geen man overboord. Naast de alpine cursussen is er ook altijd een camping waar de Ibexers terecht kunnen om van daar uit allerlei buitensportactiviteiten te doen, of om gewoon te relaxen bij een tentje (alhoewel dat niet lang zal duren).

Als het te koud wordt om nog te klimmen, begint het wintersportseizoen weer! En ook dan zijn er volop dingen te doen: ijsklimmen, (tour)skiën, langlaufen... Je leest het al... het studeren bij de Ibexers gaat heel goed door alle ontspanning ernaast.

Via deze blog zal het bestuur van Ibex vertellen over de verengiging, hoe het er bij Ibex aan toe gaat, alle super leuke activiteiten en nog veel meer! Blijf op de hoogte door af en toe een blik te werpen op de blog van WSAC- Ibex!

Meer inspiratie

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?