Home » Blogs

Ontspannen hiken met WandelWol antidruk-wol

15 oktober, 2019 - 08:00 - Anna ten Brinke

Wanneer je in de bergen gaat hiken dan staat zorg voor jezelf bovenaan je lijstje; ook de voetenzorg gaat daarin mee. Goed schoeisel met de juiste pasvorm en vetertechniek, sokken en huidverzorgende producten. Mocht je ondanks deze voorbereidingen dan toch problemen ervaren; druk op de teennagels, druk tussen de tenen, een sok die onbewust toch is gaan rimpelen, bij het afdalen de voorschoen voelen, bij het omhoog gaan de hak of de wreef/enkels doen pijn. Karin en Nanda, oftewel Dames van WandelWol adviseren: WandelWol antidruk-wol!

Eenvoudig en doeltreffend

Met WandelWol antidruk-wol worden de knelpunten op de voet ontlast en de aanwezig lanoline helpt de huid herstellen. Door het gebruik van de antidruk-wol zul je niet langer de voetproblemen voelen en kun je met volle aandacht genieten van de tocht. Het gebruik is eenvoudig – schoen en sok uit, WandelWol antidruk-wol op de plek van de klacht leggen (desnoods met een gaatje waar je je teen insteekt of je pakt je hele voorvoet in met de Friese methode etc.) – sok & schoen aan - en weer gaan! Het klinkt ongelofelijk, maar velen gingen u al voor naar volle tevredenheid. Ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 2018 én 2019 hebben de Dames van WandelWol vele blije voeten over de finish voorbij zien komen.

Voetzorg

Zorg daarbij ook goed voor je voeten na het intensieve bewegen. WandelOlie Akkermint of WandelOlie Kardemom is de juiste tool om na het wandelen je voeten te verzorgen waardoor je sneller herstelt voor de volgende hike. Iedere dag de voethuid insmeren met WandelOlie voorkomt dat de huid uitdroogt en open staat voor zwemmerseczeem of irritatie door veelvuldig zeepgebruik – met alleen water je voeten spoelen is beter. Denk maar aan je gebit – iedere dag poetsen is preventief tegen gaatjes en bloedend tandvlees. Met de voeten is het niets anders. Je hebt dagelijks zicht op eventuele veranderingen en minder kans op huidbeschadigingen en opbouw van een natuurlijke beschermlaag van de huid. Bezoekt u weleens de voetverzorger? Dat is al zinvol vanaf tweemaal per jaar – doe eens de voetencheck, bij vele Provoet-pedicures is dit gratis.

Benieuwd

De Dames van WandelWol hebben nog veel meer in het assortiment en daarmee is het bedoeld voor alle soorten en type voeten en het maakt niet uit wat deze doen. Grote hoogte of vlakke vergezichten, diepe dalen of hoge toppen. Je loopt met plezier wanneer je onderstel het goed heeft. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje of onze site of bezoek de facebookpagina van WandelWol. De Dames van WandelWol zijn benieuwd naar uw ervaring! 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling